Quantcast

Per Ukrainos smūgius Belgrode ir okupuotame mieste šalies rytuose žuvo du žmonės

Ukraina ketvirtadienį paleido droną į kaimą Rusijos Belgorodo pasienio regione ir apšaudė okupuotą Gorlivkos miestą rytuose, žuvo du žmonės, pranešė vietos valdžia.

Kremlius dažnai kaltina Kyjivą išpuoliais prieš civilius, Ukraina tai neigia ir tvirtina bombarduojanti tik karinius taikinius, atsakingus už kasdien Ukrainos civiliams suduodamus mirtinus smūgius.

Vietos gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pranešė, kad nepilotuojamas orlaivis rėžėsi į namą Krasnyj Vostoko kaime Belgorodo srityje, sugriautas pastato pirmasis aukštas, yra viena auka – po griuvėsiais rastas moters kūnas.

Belgorodas yra prie pat Ukrainos šiaurės rytinės Charkivo srities, kurioje nuo gegužės 10 d. Rusijai pradėjus didelį sausumos puolimą vyksta intensyvios kovos. Kremlius teigia, kad naujojo Charkivo srities puolimo tikslas yra sukurti „saugumo zoną“, kad būtų užkirstas kelias Ukrainos atakoms per sieną.

Ukraina taip pat apšaudė Rusijos valdomą Gorlivkos miestą rytinėje Donecko srityje, žuvo automobiliu važiavęs civilis, pranešė Rusijos primesta miesto administracija.

Rusijos remiamos separatistų pajėgos užėmė Gorlivką 2014 m. ir nuo to laiko miestas buvo daugiausia kontroliuojamas Maskvos.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBelgrodasKremliusgriuvėsiaiRusijacharkivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių