Quantcast

Po atakų Charkive D. Kuleba ragina Ukrainai perduoti daugiau sistemų „Patriot“

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ketvirtadienį dar sykį paragino Kyjivo partnerius perduoti papildomų oro gynybos sistemų „Patriot“, Rusijai surengus mirtiną raketų ataką prieš Charkivo sritį.

Per Rusijos atakas Ukrainos šiaurės rytinėje Charkivo srityje žuvo mažiausiai septyni žmonės ir daugiau kaip dvi dešimtys buvo sužeisti.

Pranešama, kad rusai per 20 minučių paleido 15 raketų.

Be kita ko, nukentėjo spaustuvė ir geležinkelio stotis.

„Šis siaubinga ataka turi priminti visiems pasaulyje, kad Ukrainai vis dar skubiai reikia septynių „Patriot“ sistemų“, – socialiniame tinkle „X“ sakė D. Kuleba ir padėkojo Vokietijai už tai, kad ši praėjusį mėnesį pažadėjo nusiųsti papildomą sistemą.

„Tačiau labai svarbu kuo greičiau gauti dar šešias ne tik dėl Ukrainos išlikimo, bet ir dėl taikos Europoje“, – pabrėžė jis.

„Visi turėtų aiškiai suvokti, kas pastatyta ant kortos. Kiekviena delsimo ir diskusijų diena ne tik kainuoja gyvybes, bet ir priartina didesnio karo Europoje galimybę“, – pridūrė jis.

Ukrainos užsienio reikalų ministras „X“ taip pat paskelbė vaizdo įrašą, nufilmuotą Charkive po Rusijos išpuolio. Jame matyti juodas paketas ir girdėti, kad kažkas bando prisiskambinti žuvusiajam telefonu

„Garsas, kurį girdite iš to juodo paketo, yra skambutis, į kurį niekada nebus atsiliepta, nes papildomos „Patriot“ sistemos nebuvo laiku pristatytos Ukrainai“, – parašė D. Kuleba.

„Pristatykite jas dabar. Raginu visus, kurie gali daryti įtaką savo šalių vadovams, šiandien padaryti pareiškimus“, – tęsė jis.

Vokietija pasiūlė naują iniciatyvą, kuria siekiama išplėsti paramą Ukrainai oro gynybos sistemomis.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) antradienį Kyjive sakė, kad iniciatyva jau surinko „beveik milijardą eurų“, kelioms sąjungininkėms skyrus papildomą finansinę paramą Ukrainos oro gynybos pajėgoms.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojePatriot sistemosRusijacharkivasDmytro Kuleba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių