Quantcast

Policija: Stokholmą apėmė su gaujomis susijusių sprogdinimų ir šaudymų banga

  • Teksto dydis:

Susprogdintas restoranas, į daugiabutį mesta granata: jau kuris laikas su gaujų smurto problema susiduriantį Stokholmą nuo šių metų pradžios krečia vis dažnesni bombų sprogdinimai ir šaudymai.

Šią savaitę Švedijos sostinėje įvyko keturi šaudymo incidentai ir trys bombų sprogdinimai, penktadienį pranešė policija. Nuo gruodžio 25-osios įvyko iš viso 21 toks incidentas, žuvo du žmonės.

Stokholmo policija specialiai krizės grupei pavedė nutraukti smurtą, spaudos konferencijoje sakė miesto laikinasis policijos viršininkas Mattias Anderssonas (Matijas Andersonas).

Policija smurtą sieja su sąskaitų suvedinėjimu tarp konkuruojančių gaujų dėl narkotikų rinkos ar asmeninio keršto.

„Šiandien matome ne vieną, o kelis konfliktus, vykstančius vienu metu, – sakė M. Anderssonas. – Tai be skrupulų rengiamos atakos, paveikiančios ne tik tuos, kas yra taikiniai, bet ir tų rajonų gyventojus, o tai visiškai nepriimtina.“

„Mūsų pagrindinis prioritetas Stokholmo regione yra nutraukti šį smurto ciklą“, – pridūrė jis.

Teisėsaugininkai jau ne vienus metus bando suvaldyti visoje Švedijoje intensyvėjantį smurtą, gaujoms verbuojant vis jaunesnius paauglius savo veiklai. Nepilnamečiams grėstų švelnesnės bausmės, jei jie būtų sučiupti.

Stokholmo policijos aukšto rango pareigūnė Hanna Paradis (Hana Paradis) sakė, kad dabar pusė gaujų nusikaltimais įtariamų asmenų yra jaunesni nei 18 metų, o 75 proc. – jaunesni nei 20-ies.

Neramina tai, kad „daugelis jų verčiami vykdyti nusikaltimus ir [kad] priešingu atveju jiems grasinama mirtimi“, sakė H. Paradis.

M. Anderssonas pridūrė, kad pernai buvo paimta 300 su gaujomis susijusių ginklų, įskaitant 42 automatinius ginklus, taip pat kelios tonos narkotikų ir daug sprogmenų.

2022-aisiais Švedijoje užregistruoti 388 šaudymo incidentai, įskaitant 61 mirtiną atvejį.

Švedija, viena turtingiausių ir egalitariškiausių pasaulio valstybių, pirmauja Europoje pagal mirtimi pasibaigusių šaudymo incidentų skaičių.

Kaip nurodoma Švedijos Nacionalinės nusikaltimų prevencijos tarybos 2021 metų ataskaitoje, tarp 22 panašių šalių tik Kroatijoje tokių incidentų skaičius yra didesnis, be to, jokia šalis pastarąjį dešimtmetį neužfiksavo didesnio nei Švedijoje šio skaičiaus augimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠVEDIJA IR SUOMIJA RAMIAI GYVENO....

ŠVEDIJA IR SUOMIJA RAMIAI GYVENO.... portretas
Tai dvi valstybės, kuriomis turėtų sekti visa Europa. Deja - ji pasuko iškrypusios Europos link. Net į NATO sugalvojo...Baigėsi ir normalus gyvenimas...

na , gal nereikia lia lia lia ir viska verst

na , gal nereikia lia  lia lia ir viska verst portretas
kazkokiom tai narkomanu gaujom , Svedijoj visu skyliu dermoKratines laisves salyje narkotikai liejasi --laisvai , kaip ir meile is rauku..... esme ta kas svedai su suomiais stoja y NATO o tam priesinasi Turkija ,,, reikalaudama is Sedijos isduot Kurdu teroristus-kuriuos svedai su suomiais priglaude pries daugely metu ir dar desimtis tukstanciu y juos panasiu vos tik Svedai sutiko su Turku reikalavimu ir kelis Kurdus --isdave turkams --prasidejo stai sios pjautynes ir saudynes ..del ko svedai atsisake isduot Kurdus ir atidet stojima y NATO.

Dar

Dar  portretas
babajų daugiau įsileiskit…
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių