Quantcast

JAV ambasadorė aplankė Maskvoje laikomą WSJ žurnalistą

Jungtinių Valstijų ambasada Maskvoje penktadienį pranešė, kad ambasadorė Lynne Tracy aplankė „Wall Street Journal“ (WSJ) žurnalistą Evaną Gershkovichą – JAV pilietį, sulaikytą Rusijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu.

E. Gershkovichas buvo sulaikytas kovo pabaigoje Jekaterinburgo mieste, kai rengė reportažą. Jis tapo pirmuoju Vakarų reporteriu, sulaikytu Rusijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu nuo Sovietų Sąjungos žlugimo.

„Jis nepraranda optimizmo ir dėkoja savo šeimai, draugams ir visiems tiems, kurie daugiau nei 250 dienų seka jo likimą, už palaikymą“, – socialiniuose tinkluose pareiškė ambasada, paskelbdama apie žurnalisto aplankymą.

L. Tracy aplankė E. Gershkovichą praėjus dienai po to, kai Maskvos teismas patvirtino nuosprendį suimti 32-ejų reporterį iki sausio 30 d. Ambasadorė taip pat aplankė žurnalistą po to, kai ketvirtadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė norįs, kad Maskva ir Vašingtonas susitartų dėl E. Gershkovicho ir dar vieno Rusijoje dėl įtarimų šnipinėjimu laikomo amerikiečio paleidimo.

JAV valstybės departamentas į tai sureagavo pažymėdamas, kad Rusija iki šiol atmetė visus JAV pasiūlymus dėl E. Gershkovicho ir JAV jūrų pėstininko Paulo Whelano paleidimo.

E. Gershkovichas, jo darbovietė ir JAV vyriausybė kaltinimus šnipinėjimu atmeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių