Quantcast

S. Cichanouskaja sako sulaukusi E. Macrono pažado padėti siekti derybų

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja sako per susitikimą Vilniuje sulaukusi Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pažado padėti siekti derybų dėl politinės krizės sureguliavimo ir politinių kalinių paleidimo.

„Jis pažadėjo mums padaryti viską, kad padėtų derybose (sprendžiant) politinę krizę mūsų šalyje“, – žurnalistams antradienį sakė S. Cichanouskaja.

„Jis sakė, kad laikas yra labai svarbus, nes daug žmonių kenčia nuo šio režimo, daugybė žmonių yra kalėjimuose ir jis padarys viską, kad padėtų, jog visi politiniai kaliniai būtų paleisti“, –  teigė S. Cichanouskaja.

Jis sakė, kad laikas yra labai svarbus, nes daug žmonių kenčia nuo šio režimo, daugybė žmonių yra kalėjimuose ir jis padarys viską, kad padėtų, jog visi politiniai kaliniai būtų paleisti.

E. Macronas susitikimo su S. Cichanouskaja kol kas nekomentavo.

Pirmadienio vakarą po susitikimo su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda E. Macronas sakė sieksiantis Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos tarpininkavimo sprendžiant krizę Baltarusijoje.

„Mes pasiūlėme, kad ESBO įsipareigotų, taip pat ir Prancūzija darys viską, ką gali, kad šis tarpininkavimas įvyktų, ir kad mes galėtume judėti į priekį“, – sakė E. Macronas bendroje spaudos konferencijoje su G. Nausėda.

S. Cichanouskaja į Lietuvą atvyko netrukus po to, kai atsisakė pripažinti Aliaksandro Lukašenkos pergalę rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimuose. Nuo to laiko Baltarusijoje vyksta masinės demonstracijos prieš jo režimą.

Gavo kvietimą kalbėti Prancūzijos parlamente

S. Cichanouskaja antradienį po susitikimo su Lietuvoje viešinčiu Prancūzijos prezidentu E. Macronu naujienų agentūrai AFP sakė, kad kreipsis į Prancūzijos parlamentą.

„Gavome kvietimą pakalbėti Prancūzijos parlamente ir jį priėmėme“, – sakė S. Cichanouskaja Vilniuje.

S. Cichanouskaja į Lietuvą atvyko netrukus po to, kai atsisakė pripažinti Aliaksandro Lukašenkos pergalę rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimuose. Nuo to laiko Baltarusijoje vyksta masinės demonstracijos prieš jo režimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Man patiktu jei tave, pone tariama prezidente, pažadais šertų kur nors Mozambike.... Palik Lietuvą.

Anonimas

Anonimas portretas
Pačiai kojos dreba ? Mink į Minską, sėsk prie stalo su Batia ir dalinkis valdžia. Viskas paprasta ir suprantama.

Galiu

Galiu portretas
garantuoti kad jeigu tik Lukošenka pasiūlytų šitai Swetkai paleist jos prisidirbusį vyrelį iš kalėjimo, pridėtų dar geras gyvenimo sąlygas ir koki atitinkamą darbo postą, tiek Baltarusijos opozicija, tiek mes ją ir matytume.:D).Dingtų iš Lietuvos net negalvodama nei apie prezidentavimą nei apie ,,Baltarusijos laisvę"
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių