Quantcast

S. Cichanouskaja paskelbė naują vaizdo įrašą: ragina rengti taikius protestus

Kandidatė į Baltarusijos prezidento postą Sviatlana Cichanouskaja paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame tvirtina, kad kad balsavimo vietose, kur balsai nebuvo klastojami, ji surinko nuo 60 iki 70 proc. balsų.

„Per pastaruosius kelis mėnesius mes padarėme neįmanomų dalykų. Dar prieš pusę metų niekas netikėjo, kad baltarusiai gali susivienyti ir senajai valdžiai ištarti „Ne“. Bet tai įvyko. Atėjome prie balsadėžių ir pasirinkome – pagal įstatymus, taikiai ir oriai“, – vaizdo įraše sako S. Cichanouskaja.

Pagrindinė Baltarusijos opozicijos kandidatė į prezidento postą S. Cichanouskaja penktadienį paragino savaitgalį visoje šalyje rengti taikius protestus ir paremti jos tvirtinimus, kad per praeitą savaitę įvykusius ginčijamus rinkimus jį įveikė autoritarinį lyderį Aliaksandrą Lukašenką.

„Baltarusiai niekada nenorės gyventi su ankstesne vyriausybe. Dauguma netiki jo [A. Lukašenkos] pergale“, – sakoma S. Cichanouskajos vaizdo kreipimesi.

Baltarusiai niekada nenorės gyventi su ankstesne vyriausybe. Dauguma netiki jo [A. Lukašenkos] pergale.

„Prašau visų miestų merų rugpjūčio 15 ir 16 dienomis organizuoti taikius masinius protestus kiekviename mieste“, – pridūrė į Lietuvą pasitraukusi kandidatė.

Ji teigė per rinkimus gavusi 60–70 proc. balsų.

„Mūsų, pokyčių šalininkų – dauguma. Tam esama patvirtinimų dokumentais – [balsų skaičiavimo] protokolų kopijos. Ten, kur komisijos skaičiavo sąžiningai, mano palaikymas buvo 60–70 procentų“, – kalbėjo S. Cichanouskaja, pridūrusi, kad vienoje Minsko rinkimų apylinkėje ją palaikė 90 proc. balsavusių.

Baltarusiją nuo sekmadienio vakaro krečia dideli protestai prieš rinkimų rezultatus, kuriuos opozicija laiko suklastotais. Oficialūs negalutiniai rezultatai rodo, kad A. Lukašenka surinko 80,08 proc., o S. Cichanouskaja – 10,9 proc. balsų.

Milicijai brutaliai malšinant opozicijos protestus buvo sulaikyta apie 6,7 tūkst. žmonių, šimtai buvo sužeisti, taip pat pranešama apie du žuvusius žmones.

Daugelis iš sulaikymo izoliatorių paleidžiamų žmonių pasakojo arešto metu buvę mušami, kankinami ir žeminami.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Cichano uskaja, eto čto uskojie?

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ji Cihanouskaja ar Tichanovskaja , kas žino ? Nes plakate parašyta Tichanovskaja.

Ona

Ona portretas
Ji tik lietuvoje tuos irašus rodo .mano kad žmonės kvaili draugų gimynų ten neturi ir nežino kas ištikro viksta.kiek dar meluosit.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių