Quantcast

L. Linkevičius: S. Cichanouskaja yra Lietuvoje

Baltarusijos opozicijos kandidatė prezidento rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja (redakcija nuo šiol vartos originalią pavardės rašybą S. Cichanouskaja) atvyko į Lietuvą ir yra saugi, BNS antradienį sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Ji atvyko į Lietuvą ir šiuo metu yra saugi“, – BNS sakė ministras.

S. Cichanouskaja pirmadienį atsisakė pripažinti Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos pergalę prezidento rinkimuose. Ji paskelbė laikanti save rinkimų nugalėtoja ir paragino jį perduoti valdžią. Baltarusijoje kelis naktis vyko protesto akcijos prieš rinkimų rezultatų klastojimą.

Anglų kalbos mokytojos kvalifikaciją turinti 37 metų S. Cichanouskaja prezidento rinkimuose nusprendė bolatiruotis, kai buvo areštuotas jos vyras populiarus tinklaraštininkas Siarhejus Cichanouskis. Pergalės atveju ji žadėjo surengti naujus laisvus rinkimus.

Pastarąją savaitę taip pat buvo areštuota nemažai jos štabo narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
vatnikiniai šunys loja-paksiniai,puteikiniai,karbauckiniai atkartoja

kad

kad portretas
S. Tichanovskaja pasitraukė ir akivaizdu Baltarusijos struktūros padėjo yra gerai: viena struktūros nesiryžo imtis represijų prieš tikrąjį tautos pasirinkimą ir tokiu būdu išsaugoti, na o tie priverstiniai paruoštų tekstų skaitymai tik apsišaukėliui, ir toks pasitraukimas padės, turi padėti likusiems vienytis, koncentruoti jėgas vardan laisvų rinkimų , kitaip kam spektaklis? ir ko bijoti jei 80 procentų palaiko?

Ggb

Ggb portretas
Hei Hei Hei, budmo budmo budmo, hei hei hei.
VISI KOMENTARAI 90

Galerijos

Daugiau straipsnių