Quantcast

Po A. Navalno mirties Rusijos miestuose žmonės neša gėles: pranešama ir apie sulaikytuosius

  • Teksto dydis:

Penktadienį pasaulį apskriejo netikėta žinia apie 47-erių Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirtį. Anot Rusijos federalinės įkalinimo įstaigų tarnybos, jis mirė pataisos kolonijoje Arktyje, kur atlikinėjo 19 metų laisvės atėmimo bausmę. Po šios žinios Rusijos miestuose žmonės neša gėles, kuria memorialus A. Navalnui atminti.

Maskvoje rusai išsirikiavo sniege, kad padėtų gėlių A. Navalno garbei prie memorialo sovietų kalinių stovyklų aukoms atminti, rodo socialiniuose tinkluose paskelbti vaizdo įrašai.

Kaip praneša „Financial Times“, policija nebandė sulaikyti gedinčiųjų, bet privertė juos išeiti, teigė 31-erių finansų analitikė Olga, buvusi Maskvoje, netoli FSB žvalgybos agentūros būstinės.

„Eidama mačiau nemažai žmonių su gėlėmis pakeliui prie paminklo, o tai, manau, yra svarbiausia visame tame – matyti, kaip kiti dalijasi pasipiktinimu“, – sakė ji.

Kaip skelbia telegramo kanalas „Sota“, Maskvoje policija leidžia žmonėms padėti gėlių prie Liūdesio sienos memorialo Sacharovo alėjoje. Vietos gyventojai taip pat palieka gėles ant Solovkų akmens Maskvoje.

Nepaisant rizikos, žmonės nuo Vakarų Rusijos iki Sibiro taip pat padėjo A. Navalnui gėlių ir nuotraukų tokiuose miestuose kaip Nižnij Novgorodas, Novosibirskas , Kazanė , Kaluga ir Tula .

Nižnij Novgorodo gyventojai gėles nešė ir į miesto dramos teatrą bei Vidaus reikalų ministerijos būstinę. Pranešama, kad čia policija sulaikė vienuolika aktyvistų.

Krasnodare – gėlės A. Navalnui dedamos prie paminklo fašizmo aukoms atminti.

Anot „Sota“, ties Lubiankos pastatu (Maskvoje) policija sulaikė vyrą. Policijos pareigūnas teigė, kad vyrą sulaikė po to, kai šis pastūmė jo kolegą.

Protestai Rusijoje pagal griežtus prieš kitokias nuomones nukreiptus įstatymus yra nelegalūs. Teisėsaugos institucijos, anot BNS, ypač griežtai malšino A. Navalno šalininkų mitingus.

Maskvos prokuratūra pareiškime paminėjo internete pasirodžiusius raginimus „dalyvauti masiniame mitinge Maskvos centre“ ir nurodė mananti, jog „būtina įspėti nepažeidinėti įstatymų“.

Primename, kad A. Navalnas vasario 16-ąją po pasivaikščiojimo esą pasijuto blogai ir prarado sąmonę. Buvo iškviesti medikai, kurie patvirtino opozicijos lyderio mirtį. Mirties priežastys nustatinėjamos.

Rusijos tyrimų komitetas paskelbė pradėjęs tyrimą dėl A. Navalno mirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių