Quantcast

Mafiozas užsinėrė kilpą

Vienas Italijos nusikaltėlių vadeivų neištvėrė intrigų mafijos viršūnėlėje. Per policijos reidus pirmadienį sulaikytas Italijos mafijos bosas Gaetano Lo Presti kitą dieną po arešto pasikorė kalėjimo kameroje.

Policija įtaria, kad žengti tokį žingsnį 52 metų nusikaltėlį pastūmėjo bendrininkų išdavystė. Patekęs į kalėjimą jis sužinojo apie naujo siciliečių mafijos krikštatėvio rinkimų intrigas. G.Lo Presti, vieno Palermo rajono klano vadeiva, pats norėjo vadovauti Cosa Nostrai, jau kurį laiką gyvenančiai be lyderio.

Nusižudęs mafijos bosas ir dar maždaug 100 nusikaltėlių buvo suimti per didelį policijos reidą šį pirmadienį. G.Lo Presti, anksčiau teistas už ryšius su mafija, šįkart buvo apkaltintas turto prievartavimu, prekyba narkotikais ir ginklais.

Savaitės pradžioje Italijos policijos surengta operacija prieš mafiją buvo viena stambiausių šalies istorijoje. Reiduose dalyvavo 1,2 tūkst. pareigūnų, buvo pasitelkti policijos šunys ir sraigtasparniai.

Stipriausias smūgis Cosa Nostrai buvo suduotas 2006 m., kai buvo suimtas jos galvų galva Bernardo Provenzano. Jo įpėdinis Salvatore Lo Piccolo pernai irgi įkliuvo policijai. Nuo to laiko siciliečių mafija gyveno be pagrindinio lyderio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
:-O? Tai gal jiems ką iš Kauno nukomandiruot??

alikas

alikas portretas
sicilija-jega.respect jiems
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių