Quantcast

Laimingiausia šalimi planetoje vėl paskelbta Suomija, Lietuvai irgi teko aukšta vieta

Suomija septintą kartą iš eilės paskelbta šalimi, kurioje gyvena laimingiausi žmonės planetoje. Tai rodo trečiadienį, Tarptautinę laimės dieną, pristatyta Pasaulio laimės ataskaita. Po Suomijos rikiuojasi kitos Šiaurės šalys – Danija, Islandija ir Švedija. Lietuvai teko aukšta 19 vieta.

Pačiame sąrašo gale yra Afganistanas, kuris po radikalaus islamo Talibano sugrįžimo į valdžią kenčia humanitarinę katastrofą.

Ataskaita rodo, kad tarp laimingiausių šalių nėra nė vienos iš didžiausių pasaulio valstybių. Iš pirmajame dešimtuke esančių šalių tik Nyderlandai ir Australija turi daugiau kaip 15 mln. gyventojų. Dvidešimtuke tik Kanada ir Didžioji Britanija turi daugiau kaip 30 mln. gyventojų.

Atitinkamas reitingas, be kita ko, sudaromas atsižvelgiant į tai, kaip žmonės patys vertina savo pasitenkinimą gyvenimu. Taip pat atsižvelgiama į bendrąjį vidaus produktą, tenkantį vienam gyventojui, socialinę paramą, tikėtinus sveiko gyvenimo metus, korupcijos nebuvimą ir galimybę laisvai priimti sprendimus.

Iš viso vertintos 143 šalys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai esame laimingi

matomai esame laimingi portretas
• gyventojų indėliai bankuose - 21, 782,8 mlrd €, ir vis didėja !.. • automobilių gausa prie daugiabučių, po 1-2 auto šeimai... • perpildytos sporto, koncertų arenos... • tūkstančiai tonų išmesto nesuvalgyto maisto...

Taip tikrai

Taip tikrai portretas
prajuokinote ... Gal Rassija antra ,,laiminga" šalis, dėl kremlinių šaikos korupcijos, melo, propagandos, karo Ukrainoje, praeitų rinkimų klastojimo, žmonių skurdinimo, mokesčių kėlimo, galima vardinti ir vardinti... Beje, Maskvos ZOOparke ežiuko paros maisto racionui skiriama 84 rubliai, asiliukui – 87 rubliai, o 1 gyventojui deržavos valdžia paskaičiavo ir priskyrė– 86 rublius(1,19 euro)…Taip, kad ruskis – jau ne ežiukas, bet dar ir ne asiliukas…

Senjora

Senjora portretas
: ) : ) : ) prajuokinote su savo ale statistika. Lietuva antra ,,laiminga,, šalis, neskaitant valdžiagalvių korupcijos, iš jų sklindančių melo, propagandos, karo grėsmės, rinkimų klastojimu, žmonių skurdinimu, mokesčių kėlimu, galima vardinti ir vardinti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių