Quantcast

Pavėsinė su kabančiais krėslais - iš žydinčių vyšnių

Gyva, auganti pavėsinė iš žydinčių japoniškų vyšnių ir kitų augalų pradėta kurti Italijoje, Milane.

Švedų „Visiondivision“ dizaineriai viename Milano universitetų prasidėjusiais naujais mokslo metais surengė savaitės kūrybines dirbtuves, per kurias pradėta formuoti struktūra, turinti virsti dviejų aukštų pavėsine su kybančiais krėslais, į žydinčias medžių viršūnes vedančiomis kopėčiomis.

Idėjos autorių teigimu, būtų galima sumažinti gamintų medžiagų naudojimą bei statybinių šiukšlių, jei „paprasčiausiai padėtume gamtai augti labiau architektūrišku ir naudingu būdu“.

Milane pasodintos japoniškos vyšnios, iš kurių bus formuojama pavėsinė. Aštuonių metrų skersmens ratas suformuotas iš dešimties medžių - dvi jų poros pasodintos arčiau viena kitos, kad ateityje pavyktų tarp jų suformuoti laiptus aukštyn. Visi medeliai buvo apvyti plona virvele, kuri padėjo juos palenkti link šešių metrų aukščio laikinos medinės struktūros, pastatytos rato centre ir turinčios padėti formuoti medžių padėtį. Laikui bėgant, iš vyšnių kamienų turi susiformuoti kupolas. Kai medelių viršūnės susitiks centriniame taške, jų augimo kryptis vėl bus pakoreguota - taip, kad būtų sukurta į smėlio laikrodžio panaši forma ir suformuotas antrasis statinio aukštas. Medžių šakelės pakreipiamos taip, kad suformuotų kopetėles ir ažūrinius sienų raštus. Ant žemės iš pačios žemės, žolės ir kitų medžių suformuoti baldai. Kėdės suplanuotos iš slyvų, kurių šakos su vaisiais bus nukreiptos į antrąjį pavėsinės aukštą.



Tačiau esminė proceso dalis - kantrybė. Skaičiuojama, kad visiškai abiejų aukštų statinys susiformuos tik po 80 metų. „Anūkai galės didžiuodamiesi pasakoti, jog jų seneliai prisidėjo“, - viliasi projekto autoriai.


Šiame straipsnyje: vyšnia

NAUJAUSI KOMENTARAI

rita

rita portretas
Fantastika!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių