Quantcast

LSS: studentams PSD lėšos skirstomos aklai

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) teigia, kad Lietuvoje iki šiol nebuvo analizuojamas realus Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) skirstymas 106 tūkst. dieninės ir nuolatinės studijų formos studentams.

Kaip rašoma LSS pranešime, prie tokių išvadų jie priėjo išanalizavus Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pateiktą raštą, grįstą statistiniais duomenimis.

 „Švietimo ir mokslo ministerijos pateiktame rašte deklaruojama, kad šalies dieninės bei nuolatinės studijų formos studentų sveikatos draudimui buvo skiriama apie 80 mln. litų. Tačiau studentų, kuriems realiai reikėtų skirti sveikatos draudimą, yra kur kas mažiau. Apdrausti nedirbančius studentus užtektų skirti per 18 mln. litų“,- teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Tokiomis aplinkybėmis Sveikatos apsaugos ministerijos, Ligonių kasų prie Sveikatos apsaugos ministerijos teiginiai, jog visų nedirbančių studentų PSD išlaidoms dengti valstybė neturi lėšų, vertintini ir nepagrįsti. Pasak Studentų sąjungos vadovo, galima tik spėlioti, kodėl Sveikatos apsaugos ministerija ir Ligonių kasos iki šiol nedarė nieko, jog studentų draudimui skiriamos valstybės lėšos būtų planuojamos ir panaudojamos tikslingai.

Dainiaus Dikšaičio teigimu, tokį Sveikatos apsaugos ministerijos ir Ligonių kasų neveikimą galima būtų vertinti kaip atsakingo valdymo principo, kuris suformuluotas Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo jurisprudencijoje, pažeidimą.


Šiame straipsnyje: Lietuvos studentų sąjungaPSD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių