Quantcast

10 skaudžiausių gyvūnų įkandimų pasaulyje

Ančiasnapis

Galvojant apie visus nuodingus gyvūnus, kurių pilna Australijoje, mielas ir lėtas ančiasnapis atrodytų kaip saugus pasirinkimas. Tačiau permąstykite. Ančiasnapio patinėlis turi riešo pentinus, kurie gali rimtai sužaloti. Šio gyvūno nuodai gali paralyžiuoti žmogų. Skausmas gali tęstis labai ilgai ir kartais netgi išsivysto padidintas jautrumas bet kokiam skausmui. Po ančiasnapio įkandimo žmogus gali kankintis savaites ar mėnesius.



Gilos monstras

Šie spalvingi driežai gyvena Šiaurės Amerikos pietvakariuose. Kadangi šis driežas neturi pakankamai stiprių raumenų, kad tiesiai suleistų neurotoksinų nuodudus, jis auką apnuodija kramtydamas jos mėsą aštriais dantimis. Gilos monstrai yra tokie agresyvūs, kad kramtydami auką plačiai juda, taip pagilindami žaizdą.



Juodoji našlė

Tai vienas iš pavojingiausių pasaulio vorų. Manoma, kad šio voro įkandimas sukelia didžiausią įmanomą skausmą nuo gyvūno įkandimo. Įdomu tai, kad mažesni šios rūšies vorai nėra tokie pavojingi, nes jie nesugeba suleisti pakankamai nuodų. Didelės juodosios našlės įkandimas gali sukelti latrodektizmą, kurio metu jaučiamas stiprus, skausmingas raumenų susitraukinėjimas, kuris, atrodo, niekada nesibaigs.



Raja

Šis vandens gyvūnas, pražudęs Steve Irwiną, nėra labai pavojingas žmogui. Tačiau erzinama raja, gali įgelti savo uodega. Neretai rajos dyglys lieka žaizdoje ir pašalinamas tik chirurginiu būdu.



Vorinė vapsva
Šios vapsvos yra ypač ėdrios. Vapsvos pavadinimas kildinamas iš to, kad šie vabzdžiai valgo vorus. Vorinė vapsva yra „apsiginklavusi“ nuodais, kurie sukelia vieną iš didžiausių skausmų vabzdžių pasaulyje. Pagal skausmo matavimo skalę šio vabzdžio įkandimas yra laikomas antru pagal skausmą įkandimų faunos pasaulyje.

Karpuotžuvė

Karpuotžuvė yra pati nuodingiausia žuvis. Jos nuodai gali žmonų net nužudyti. Šio žuvies pavojingumo pėdsakų galima aptikti Australijos aborigenų kultūriniuose šokiuose: jie raitosi agonijos apimti, kol visiškai suklumpa ir uždainuoja mirties dainą.



Angis

Pasaulyje yra nuodingesnių gyvačių nei anglis, tačiau jos įkandimas laikomas vienu skausmingiausiu. Vienas angies įkąstas žmogus pasakoja: „Jausmas buvo toks, kad kažkas su fakelu degina ranką iš vidaus. Tai tęsėsi tris dienas, kol pagaliau palengvėjo“. Nereikia pamiršti, kad angies įkandimas gali būti ir mirtinas.



Arizonos skorpionas

Tai patys nuodingiausi skorpionai Šiaurės Amerikoje. Šio skorpiono įkandimas gali sukelti staigų skausmą, putojimą iš burnos, kvėpavimo sunkumus ir raumenų susitraukinėjimus. Taip pat žmogų gali ištikti galūnių paralyžius. Nuodų poveikis gali tęstis iki 3 dienų.



Kubomedūza

Šios galantiškos jūros būtybės Australijoje vadinamos „kanduolėmis“. Didesnė tikimybę praplaukti pro ryklius nepaliestam nei pro pulką šių jūros „gražuolių“. Šios medūzos nuodai tokie pavojingi, kad ši medūza pripažinta pačiu nuodingiausiu pasaulio padaru.



Kulkinė skruzdė

Ši skruzdė pirmauja skaudžiausių gyvių įkandimų sąrašo pirmoje vietoje. Keisčiausia, kad Pietų Amerikos gentyse šios skruzdės naudojamos vyriškumui įrodyti, kai jauni vyrai priverčiami išverti 20 įkandimų kas 10 minučių. Nepaisant didžiulio skausmo, šios skruzdės įkandimas nėra mirtinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
dar mano "boba" , kuri nuodija gyvenimą iš vidaus...

L.

L. portretas
straipsnis nieko, bet klaidu klaideliu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių