Quantcast

Vilniečiams nemokamo vandens gatvėse nedalins

Karščių kamuojamiems sostinės gyventojams Vilniaus savivaldybė nežada vandens dalinti nemokamai.

Kaitros išvargintiems miestiečiams siūloma gaivintis vandeniu iš čiaupo.

Prieš dvejus metus tuomečio sostinės mero Viliaus Navicko inicijuota akcija, per didžiuosius karščius dalinti buteliukus su vandeniu, dabartiniam miesto vadovui ne prie širdies. Mero Artūro Zuoko vadovaujama Vilniaus savivaldybė įsitikinusi, kad troškulį galima kuo puikiausiai numalšinti tiesiog šaltu vandeniu iš čiaupo, tad dalinti vandenį netikslinga.

„Vilnius yra vienas iš nedaugelio Europos miestų, kuriame labai švarus geriamas vanduo iš čiaupo. Vilniečiai geria gręžinių vandenį, tuo tarpu daugelyje miestų yra filtruojamas, valomas ir tiekiamas upių vanduo. Tad dalinti vandenį buteliuose, kai kiekvienas miestietis namuose gali įsipilti vandens į gertuvę ar tą patį buteliuką, nėra labai prasminga“, - teigiama „Vilniaus dienai“ pateiktame Vilniaus savivaldybės atsakyme.

Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius taip pat pranešė, kad savivaldybė ne tik neplanuoja dalinti vandens buteliuose, bet nebeperka jų pati.

„Savivaldybė jau metus neperka vandens buteliukuose ir savo svečiams siūlo tik vandenį iš čiaupo, supilstytą į grafinus. Be to, Vilniaus miesto savivaldybė pirmoji įdiegė du stacionarius geriamojo vandens aparatus pirmajame savivaldybės pastato aukšte“, - sakoma Viešųjų ryšių rašte.

Primename, kad 2010 metais, kai termometro stulpelis perkopė 30 laipsnių ribą tuometinė Vilniaus valdžia nusprendė dalinti geriamąjį vandenį. Nemokamai vandens galima buvo atsigerti „Coffee Inn“ kavinėse, o darbo dienomis nuo 15 val. iki 18 val. geriamas vanduo buvo dalinamas Žaliojo tilto, Tauragnų, Kauno, Lukiškių, Spartos, Karoliniškių, Dūkštų transporto stotelėse, stotyje, prie Santariškių klinikų ir Antakalnio poliklinikos, taip pat Katedros ir Rotušės aikštėse.

Tuomet vanduo buvo dalinamas, remiantis medikų rekomendacijomis . „Medikai per karščius pataria gerti daug vandens, tad pasistenkime, kad vilniečiai, ypač senyvo amžiaus, taip pat vaikai ar sunegalavusieji gertų jo tiek, kiek reikia“, – pranešime spaudai buvo cituojamas tuometis Vilniaus meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių