Quantcast

Orai Kaune: sniegas trumpam aprims, bus šalčiau

Ketvirtadienio naktį Kaune sniego sluoksnis pastorėjo 10-16 centimetrų. Bent jau artimiausiomis paromis taip gausiai nesnigs, tikina sinoptikai. 

Penktadienį protarpiais dar snigs, snaigės kris ir Kaune. Daug kur numatomos pūgos, pūs stiprus šiaurės vakarų vėjas. Penktadienio parą ir naktį, ir dieną išsilaikys panaši oro temperatūra - apie 3-4 laipsnius šalčio.

Šeštadienį snigs mažiau, prognozuojami šaltesni orai. Kaune šeštadienio naktį atvės iki 10 laipsnių, dieną bus apie 7 laipsnius šalčio. Tikėtina, kad pasitraukus ciklonui, pagaliau pro debesis išlįs saulės spinduliai.

Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė, kad 13 val. šalyje kritulių intensyvumas sumažėjo, snyguriavo tik Klaipėdos, Telšių, Šiaulių apskrityse ir Panevėžio, Kupiškio, Raseinių, Kauno rajonuose.

Pažeme pustė visoje šalyje išskyrus Alytaus apskritį ir Trakų, Šalčininkų rajonus. Eismo sąlygos pagrindiniuose keliuose išliko sudėtingos. Magistraliniuose ir krašto keliuose kelių dangos vis dar yra padengtos privažinėtu sniegu, provėžotos ir yra nuolatos valomos ir barstomos, anksčiau pabarstytuose kelių ruožuose yra provėžotos.
Kiek geresnė situacija yra tik pietinėje šalies dalyje, Alytaus apskrityje ir Trakų, Šalčininkų rajonuose, čia pagrindinių kelių dangos provėžotos arba šlapios, tačiau krentant oro temperatūrai provėžose pradėjo formuojasi plikledis, kelio dangos pakartotinai barstomos.
Rajoniniai keliai visoje Lietuvoje daugiausia padengti privažinėtu sniegu, papustyti ir yra slidūs. Dalis rajoninių kelių arba jų ruožų yra apsunkinto išvažiuojamumo. 

Šiame straipsnyje: žiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių