Quantcast

Gerų daiktų – į Bagažinių turgų

„Į automobilį tiek daiktų prikraudavome, kad net vaikams vietos nelikdavo“, - apie bagažinių turgų pasakoja 12 metų Londono priemiestyje gyvenęs kaunietis Virginijus.

Prekyba bagažinių turguose jo šeimai buvo tapusi savotišku gyvenimo būdu. „Sekmadienio rytą į automobilio bagažinę, ant stogo, salone susikrauname daiktus ir važiuojame. Būdavo, kad per kartą spėdavome keturis turgus apvažiuoti ir 11 val. dar į bažnyčią nueiti“, - žvaliai pasakojo į Lietuvą kartu su šeima sugrįžęs Virginijus.

Pasak jo, bagažinių turguose nėra vietos daiktų perpardavinėtojams. „Šie turgūs skirti tiems žmonėms, kurių namuose prisikaupė daug daiktų. Dažnai tie daiktai būna beveik nauji, kokybiški, originalūs, tačiau tam žmogui nebereikalingi“, - pastebi kaunietis.

Anglijoje populiariuose bagažinių turguose parduodami daiktai nėra brangūs. Pasak pašnekovo, daiktai kainuoja nuo 1 iki kelių dešimčių svarų. „Tokia kultūra ir turguje tvyranti dvasia, kad negaila to daikto parduoti geram žmogui tik už kelis svarus“, - priduria pašnekovas.

Grįžtančiai į Kauną Virginijaus šeimynai prireikė net sunkvežimio, kad galėtų visus bagažinių turguose įsigytus daiktus namo parsivežti. „Turėjom tik ką gimusią dukrelę, tai įsidedam ją į nešynę ant pečių ir dairomės po turgų“, - bagažinių turgaus akimirkas prisimena Virginijus.

Šį šeštadienį Kaune jau trečią kartą rengiamas Bagažinių turgus. Jo organizatoriai – prekybos miestelis „Urmas“ kviečia į turgų atvykti ne tik automobiliais, bet ir motociklais bei dviračiais.

Pirmajame Bagažinių turguje dalyvavo apie 50 prekiautojų, antrajame – daugiau nei 100, o birželio 12 d. vyksiančiame turguje tikimasi sulaukti dar daugiau.

Pagrindinė Bagažinių turgaus idėja – nereikalingus, nenaudojamus, bet dar gerus daiktus už simbolinę kainą parduoti arba išmainyti į reikalingus. Pirmajame turguje daugiausia buvo galima įsigyti naudotų namų apyvokos daiktų, drabužių, knygų, interjero detalių ir daug kitokių smulkmenų.

Bagažinių turgūs rengiami nuo balandžio iki spalio mėnesio. Prekyba vyksta kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį automobilių aikštelėje, esančioje „Urmo“ teritorijoje, prie Rytinės galerijos. Už prekybos vietą prekiautojams mokėti nereikia. 


Šiame straipsnyje: bagažinių turgusbagažinių

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių