Quantcast

Parlamentarai planuoja priimti naują Vidaus tarnybos statutą

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį planuoja priimti naują Vidaus tarnybos statutą.

Projektą parengusi Vidaus reikalų ministerija (VRM) tvirtina, kad pakeitimai leis didinti minimalius pareiginių algų koeficientus pirminės ir vidurinės grandies pareigūnams, mažinti darbo užmokesčio netolygumus tarp statutinių įstaigų.

Lietuvos policijos ir kalėjimų sistemos profesinės sąjungos prašo Seimo narius balsuoti prieš šį projektą.

Jų teigimu, naujoje Vidaus tarnybos statuto redakcijoje nepakankamai reglamentuojamas pareigūnų darbo užmokestis, nustatomi žemiausi galimi pareigybių koeficientai, todėl baiminamasi, kad skirtingos centrinės vidaus tarnybos įstaigos nustatys nevienodus kriterijus, kuriais remiantis, bus mokamos priemokos.

Profsąjungų taip pat netenkina, jog mažinamas maksimalus priedo už stažą dydis nuo 30 iki 20 procentų, siūloma atsisakyti priedo už laipsnį, nors laipsnių sistema paliekama, kiti siūlymai.

VRM teigimu, priėmus naująjį teisės aktą, būtų peržiūrimas pareigybių suskirstymas į pareigybių grupes – jų mažėtų nuo 15 iki dešimties. Ministerija teigia, kad taip būtų nustatyta aiškesnė pareigybių sistema bei hierarchija. Centrinėse statutinėse įstaigose būtų patvirtintos pareigūnų darbo apmokėjimo sistemos.

Be to, tarnybos stažas būtų vienas kriterijų nustatant pareiginės algos dydžius ir sudarytų galimybę vėlesniais tarnybos metais didinti pareiginę algą. Priedą už laipsnį siūloma įtraukti į minimalų pareiginės algos koeficientą – dėl to padidės pareigūnams mokamas priedas už tarnybos stažą, kuris skaičiuojamas nuo pareiginės algos.

Pareigūnų darbo užmokesčiui apskaičiuoti nuo 2024 metų sausio 1 dienos bus taikomas ir naujas pareiginės algos bazinis dydis – 1785,4 euro. Pasak VRM, statutą pareigūnų atlyginimams didinti numatyta 24 mln. eurų.

Spalį pareigūnai dėl svarstomų pakeitimų buvo surengę protesto akciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asas

asas portretas
lgbt ploretarai kai priims teks isvaziut is LT

O

O portretas
Apie pensijas nei žodžio tipo po to plauk kaip nori taip ir perduosim jauniem žmonėms kad nedarytų klaidos ir neatiduotu savo gyvenimo veltui šitam vergoviniam darbe milicijoj

Karlas

Karlas portretas
Sorry, be akiniu ne taip perskaiciau… :(
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių