Quantcast

Ministrė apie migrantų apgyvendinimą: sunku rasti vietą, kuri visiems tiks

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pristatė nelegalių migrantų apgyvendinimo strategiją. Ministrė akcentuoja suprantanti dėl kultūrinių skirčių atsirandančią gyventojų baimę ir nenorą, kad nelegalūs migrantai būtų apgyvendinti jų kaiminystėje. Vis tik A. Bilotaitė tikina, kad gyventojų saugumas bus maksimaliai gerai užtikrintas.

„Tikrai puikiai suprantu mūsų visuomenę, nes neteisėti migrantai yra žmonės su kitokia kultūra, religija, visai iš kitų vietų ir tai, kas yra nežinoma, visada gali sukelti tam tikrą išgąstį ir baimę. Ir tikrai noriu nuraminti visus ir nusiųsti aiškią žinutę, kad mes užtikrinsime apsaugą“, – VRM surengtoje spaudos konferencijoje pirmadienį teigė A. Bilotaitė.

Ministrė atkreipė dėmesį, kad objektų, kuriuose apgyvendinti nelegalūs migrantai, apsaugą perėmė Viešojo saugumo tarnyba.

„Tai yra savo srities profesionalai, kurie savo darbą atliks maksimaliai gerai. Taip pat policijos pajėgos, kurios taip pat savo pajėgas yra pastiprinusios, kad bendruomenės jaustųsi saugiau. Todėl tikrai prašau solidarumo. Ir tikriausiai sunku bus rasti Lietuvoje vietą, kuri visiems tiks, kur visi būtų patenkinti“, – paragino ji.

A . Bilotaitė taip pat įvardino kriterijus, pagal kuriuos renkamos vietos nelegalių migrantų stovyklavietėms.

„Tai yra saugumas, kad būtų pasienis. Tie kriterijai yra labai svarbūs, nes kalbant su užsienio šalių ministrais jie minėjo tuos dalykus ir kad jų patirtis parodo, jog negalima daryti miestuose, negalima daryti šalia kažkokių gausiai apgyvendintų teritorijų“, – sakė ji.

Ministrės teigimu, šiltuoju metų laikų apgyvendinant migrantus bus stengiamasi išnaudoti angarus ir palapines pasienio užkardose. Taip pat, dar vis esant būtinybei, laikinai bus išnaudojamos ir savivaldybių suteiktos patalpos, migrantai laikinai ir toliau bus apgyvendinami iš Turto banko perimtame pastate mokyklos pastate Dieveniškėse.

„Tai yra tikrai mums reikalingas sprendimas, nes Lietuva nebuvo pasiruošusi tokiems tūkstančiams žmonių, kurie šiuo metu yra atvykę ir mūsų apgyvendinimo centrai tiesiog neturi tokių galimybių“, – akcentavo ji.

Tuo tarpu rugpjūčio pradžioje, pasak A. Bilotaitės, turėtų atsirasti moduliniai nameliai Medininkuose.

„Moduliniai nameliai prie pasieniečių mokyklos Medininkuose, apie 800 vietų, su galimybe padidinti iki 1700. Ir migrantų miestelio įrengimas Švenčionių rajone. Tikrai labai rimtai svarstome, ruošiamės tam ir tikrai prašau supratingumo ir solidarumo šioje situacijoje“, – sakė A. Bilotaitė.

„Tikrai, matyt, visi suprantame, kad čia nėra įprastas kažkoks neteisėtos migracijos reiškinys, su kuriuo Lietuva susiduria. Prieš Lietuvą yra vykdoma hibridinio karo ataka. Ir tas tikslas supriešinti Lietuvą, sukelti neramumus, matyt, taip pat yra vienas iš A. Lukašenkos režimo tikslų“, – pabrėžė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Feliksas

Feliksas portretas
Kol nevelu atsistatydink per sunku tau,labai sublogai prarasi sveikata,gausi vėžį ar tau to reikia

Anonimas

Anonimas portretas
Vilniuje kaleimas tuscias tai ten gali patalpinti migrantus

Panasu

Panasu  portretas
Su kiskio lupa Ir vilko zandikauliu.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių