Quantcast

G. Jakštas kviečia A. Navicko profsąjungą pasikalbėti iki streiko atnaujinimo

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas sako išsiuntęs kvietimą Andriaus Navicko vadovaujamai Lietuvos švietimo darbuotojų profesinei sąjungai (LŠDPS) susitikti iki streiko atnaujinimo kitą savaitę.

„Mes išsiuntėme ir šią savaitę priminimą, kad laukiame, kada tik bus pasiruošę, galime kalbėtis, žino, kokios yra ribos. Suprantame, dėl darbo užmokesčio yra pasiektos lubos, apie tai seniai kalbame, bet vyksta darbai ir dėl etatinio, ir dėl kitų aktualių klausimų sprendimo, tai kviečiame prisijungti“, – BNS trečiadienį sakė ministras.

Mokytojai streiką sustabdė spalio viduryje, su Vyriausybe nesusitarę dėl didesnių atlyginimų mokytojams. Tačiau jau tuomet profsąjunga žadėjo streiką atnaujinti, jog įtikintų parlamentarus priimti šį sprendimą per biudžeto svarstymus Seime.

A. Navicko profesinė sąjunga streiką ketina atnaujinti kitą trečiadienį, planuoja surengti mitingą prie Seimo.

Anot G. Jakšto, atnaujinus streiką lėšų nepadaugės.

Su tuo streiku nieko nepasieks išskyrus tai, kad mokiniai gaus blogesnį išsilavinimą tie, kuriems bus sutrikdytas ugdymo procesas.

„Su tuo streiku nieko nepasieks išskyrus tai, kad mokiniai gaus blogesnį išsilavinimą tie, kuriems bus sutrikdytas ugdymo procesas“, – kalbėjo ministras.

Vyriausybė kitų metų biudžete siūlo mokytojų darbo užmokesčio augimą numatyti dviem etapais: nuo sausio – 10 proc., ir panašia proporcija nuo rugsėjo – tiek, kad vidutinė pedagogo alga pasiektų 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio. Švietimo susitarimo įgyvendinimui kitų metų biudžete papildomai ketinama skirti per 387 mln. eurų.

A. Navicko profsąjunga pastaruoju metu ragino algas kelti dukart po 15  proc. – nuo sausio ir nuo rugsėjo. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) kartoja neturinti finansinių galimybių pasiūlyti daugiau lėšų mokytojų atlyginimams kelti spartesniu tempu.

Keturios kitos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos su ŠMSM praėjusį mėnesį pasirašė švietimo ir mokslo šakos kolektyvinę sutartį.

Jos taip pat kiek anksčiau sutarė iki kitų metų gegužės parengti planą, kaip bus didinamas darbo užmokestis mokytojams po 2024 metų, taip pat jos pritarė Vyriausybės siūlymui dėl atlyginimų kėlimo kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
skaldik ir valdyk tokiu principu dyrba lietuvos valdžia na kaip ir sovietai vadynasi šis būdas geras tai kam ji tada nugriovė /
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių