Quantcast

A. Armonaitė: koalicijos partneriai pažadėjo paieškoti balsų civilinei sąjungai

Koalicijos partneriai pažadėjo paieškoti papildomų balsų Seime priimti Civilinės sąjungos įstatymą, įteisinant lyčiai neutralią partnerystę, pirmadienį sakė Laisvės partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Po valdančiosios koalicijos tarybos susitikimo ji žurnalistams teigė neišgirdusi, kiek balsų liberalai ir konservatoriai garantuoja minėto įstatymo priėmimui, tačiau išgirdo pažadą padirbėti savo frakcijose, kad balsai būtų.

„Kol kas pažado, konkretaus skaičiaus iš koalicijos partnerių mes šiandien negavome, tačiau gavome pažadą aktyviai padirbėti tuo klausimu savo frakcijose“, – tvirtino A. Armonaitė.

„Kalbant apie opoziciją, žinoma, kad visada šnekamės su opozicija, bet, matyt, koalicija pirmiausia yra įsipareigojusi įgyvendinti pokyčius. Mes dabar skaičiuojame 20 koalicijoje narių, tų sūnų paklydėlių, kuriuos, tikimės, kad koalicijos lyderiams pavyks sutelkti ir priimti svarbų įstatymą“, – sakė politikė.

Pavasarį Seimas po svarstymo minimalia balsų persvara pritarė Civilinės sąjungos įstatymo projektui, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Civilinės sąjungos įstatymo projektas numato, kad ją sudarę partneriai kurtų bendrą dalinę nuosavybę, tačiau turėtų galimybę atskiru susitarimu nustatyti ir kitokį turto teisinį režimą, paveldėtų pagal įstatymą ir nemokėtų paveldėjimo mokesčių, turėtų galimybę veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovautų vienas kitam sveikatos priežiūros srityje, galėtų gauti su sveikata susijusią informaciją.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tukas

tukas  portretas
Pone ARMOINAITE gal pasakysi kas tavo partijos įkūrėjas Ar esi skaičiusi Markso Engelso teorija kurią jie sukūrė .Komunistų partija ,komjaunimą pionierius komunistų partija demokratinėse valstybėse žlugo komjaunuoliai kartu su komunistais pranyko o kas liko iš tų teoretikų KAS BUVO NIEKAS TAPS VISKUO .štai Armonaitė pasigavo nieką ir dabar nori įteisinti Markso Engelso teorijos idėją kad žmogus yra laisvas nuo gyvulio kilmės būk kas nori nesvarbu kad esi dvikojis gyvulys.

KODĖL LGBT vadas

KODĖL LGBT vadas portretas
Simonko NEINA ginti Tėvynės-Ukrainos????? Deportuoti jį į Ukrainą ir -į frontą.

I google

I google portretas
įrašykit- Anzelmas Armonas -KGB veikla ir išmes info apie jį. Užduokite VIEŠAI klausimą-ar tai tavo senelis? Fizionomijosd tai panašios kaip 2 vandens lašai. Į mano klausimą ji nieko neatsakė, o užblokavo mane. NEATSAKYMAS-IRGI atsakymas. Gal kas nežino ir kita Seimo ,,įžimybė''- Чмиль Виктория Викторовна (jokia ji Čmilytė)? Ji KGBisto -rezervisto ir GYVO Чмиль Виктора Ивановича dukra ir anūkė ,,legenginio'' tankisto Чмиль Ивана.Apie jo ,,žygdarbius'' 2Pasaulinio karo metu buvo info rods Algimantos Rusteikos straipsnyje. Jos pirmas vyras rusas Широв Алексей.Jos pirmi 2 sūnūs turi rusiškus vardus. Visa šia info-viešai prieinama. Žmonės komentavo, jog jos sūnūs yra priėmę rašos pilietybę. Nemanau, kad melavo.Taip kad MĄSTYKITE prieš balsuodami-KĄ renkat.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių