Quantcast

VSD pavedė ministerijai atlikti tyrimą dėl ambasadorių pavardžių po M. Maldeikio kreipimosi

  • Teksto dydis:

Valstybės saugumo departamentas (VSD) įpareigojo Užsienio reikalų ministeriją (URM) atlikti tyrimą dėl paviešintų ambasadorių pavardžių, reaguodamas į konservatoriaus Mato Maldeikio kreipimąsi, praneša LNK televizija.

„Reaguodamas į Seimo nario Mato Maldeikio paklausimą dėl galimo valstybės ar tarnybos paslapties atskleidimo ir viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimus kandidatus į ambasadorius, kaip numato teisės aktai, Valstybės saugumo departamentas kreipėsi į paslapčių subjektą Užsienio reikalų ministeriją“, – komentare nurodo VSD.

Pirmadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pranešė, jog jo vadovaujama ministerija vykdo tyrimą dėl paviešintų ambasadorių, dalyvavusių atrankose į diplomatines atstovybes, pavardžių. Kokia apimtimi vykdomas tyrimas, politikas tiksliai neįvardijo, tačiau nurodė, kad kalbama ir apie pavardes pasirodžiusias spaudoje, ir kai kurių politikų pasisakymus.

ELTA primena, kad antrą mėnesį Prezidentūrai ir URM ginčijantis dėl ambasadoriaus Lenkijoje skyrimo, spaudoje kelissyk pasirodė informacija apie galimas kandidatūras į šį postą – įvardintos diplomatų Giedriaus Puodžiūno bei Laimono Tallat-Kelpšos pavardės.

Vėliau šalies vadovas Gitanas Nausėda interviu portalui tv3.lt pats nurodė porą diplomatų, kurie, pasak jo, dalyvavo atrankoje į diplomatinės atstovybės vadovus Varšuvoje – tai, anot G. prezidento, diplomatai Petras Zapolskas ir Kęstutis Kudzmanas.

Dėl šio prezidento sprendimo konservatorius Matas Maldeikis kreipėsi į VSD ir Paslapčių apsaugos koordinavimo komisiją (PAKK), prašant įvertinti, ar šalies vadovas nepažeidė įstatymų ir neatskleidė valstybės paslapties.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Ilgas ir gražus greitai tokiu liks tik savo žmonai.

farsas ant farso

farsas ant farso portretas
pas idiotų trijulę

kremliaus autai

kremliaus autai portretas
Ar jie visi lietuviai? Labai abejotina. Manau nei vienas nėra lietuvis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių