Quantcast

G. Landsbergis su Lenkijos kolega aptarė paramą Ukrainai, sankcijas Rusijai, Baltarusijai

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį su Lenkijos kolega aptarė kintančią saugumo situaciją Europoje, paramą Ukrainai bei sankcijų Rusijai ir Baltarusijai griežtinimą.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, susitikime su Lenkijos diplomatijos vadovu Radoslawu Sikorskiu (Radoslavu Sikorskiu) G. Landsbergis taip pat kalbėjosi apie gynybinį bendradarbiavimą regione, dvišalių santykių aktualijas.

Ministras pabrėžė, jog abi šalys sieks ilgalaikės Rusijos sulaikymo politikos, NATO instrumentais sustiprinant atgrasymą nuo Aljanso teritorijos puolimo.

„Kita vertus, labai svarbūs yra ir lankstūs regioniniai gynybos formatai. Toliau plėtosime gynybinį bendradarbiavimą su Lenkija, juk Suvalkų jungtis – aiški bendros atsakomybės sritis“, – sakė G. Landsbergis.

URM teigimu, ministrai, aptardami paramos Ukrainai klausimą, pabrėžė Europos Sąjungos (ES) ilgalaikės finansinės ir karinės pagalbos nuo agresijos besiginančiai šaliai užtikrinimo būtinybę.

Pasak G. Landsbergio, siekiant sutarimo šioje srityje ypač svarbi „vienmintės Lenkijos lyderystė“. Jis paragino Lenkiją prisijungti prie Baltijos šalių vyriausybių inciatyvos dėl vieningo ES sankcijų regioninio įgyvendinimo.

Susitikime ministrai taip pat akcentavo savalaikio dvišalių kritinės infrastruktūros projektų – Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacijos su Vakarų Europa, Rail Baltica, Via Baltica – įgyvendinimo svarbą.

Tai buvo pirmasis G. Landsbergio susitikimas su R. Sikorskiu pastarajam tapus Lenkijos užsienio reikalų ministru po praėjusių metų spalio 15 dieną įvykusių šalies parlamento rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kiek laimes

O kiek laimes portretas
Kumetukui.Pats Polski Pan prieme.

Expert

Expert portretas
Lenkijos ministeris tik iš mandagumo priėmė G.Lansbergį kaip asmenį ,o ne kaip ministerį Ir susitikimo rezultatas oro papildymas, geriant kavą.,štai toks to susitikimo rezultatas.

Edgaras Alanas Po

Edgaras Alanas Po portretas
... mulkinimas be šypsenos nebūtų mulkinimas.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių