Quantcast

A. Verygos penkių savaičių atostogos kursto politines aistras

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos penkių savaičių atostogos ir tai, kad jį pavaduos susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, sulaukė politikų kritikos.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis sako, kad tai yra premjero Sauliaus Skvernelio atsakomybė pasirinkti žmogų, kuris yra tinkamiausias padengti kitą postą, kitą poziciją.

„Jis pasirinko poną J. Narkevičių, matyt, ponui Skverneliui atrodo, kad  Narkevičius  šiandien geriausiai išmano sveikatos klausimus. (...) Man atrodo, kad buvo įdomus sprendimas Vyriausybėje tokią svarbią poziciją patikėti J. Narkevičiui, kuriuo prezidentas yra išreiškęs aiškų nepasitikėjimą. Turiu galvoje tai, kad jis pavaduotoja sveikatos apsaugos ministrą“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Politikas žmogiškai sakė galįs suprasti A. Verygą, kuris tikrai daug dirbo, kiekvieną vieną dieną matėme jį eteryje, kas irgi atima daug jėgų.

Tačiau G. Landsbergiui susidarė nuomonė, kad darbai yra tiesiog nepadaryti.

„Šiandien matome iš medikų skundus, iš pacientų skundus, jie negauna pakankamai paslaugų, mano žiniomis, netgi tiek daug ginčų sukėlę priedai yra nepasiekę medikų. Panašu, kad darbai yra tiesiog nepadaryti. Atsakingas ministras turėtų pasakyti, kad aš tikrai pavargau ir perleidžiu  tuos darbus padaryti kažkam, kas sugebės tai padaryti. Dabar tiesiog paliko: tvarkykitės patys, tai yra su J. Narkevičiumi“, – sakė G. Landsbergis.

Jis pasirinko poną J. Narkevičių, matyt, ponui Skverneliui atrodo, kad  Narkevičius  šiandien geriausiai išmano sveikatos klausimus.

Antradienį  Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Seime surengė  posėdį dėl gydymo paslaugų prieinamumo, į kurį buvo pakviestas ir susisiekimo ministras J. Narkevičius, iki liepos 31 d. laikinai pavaduojantis valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovą, sveikatos apsaugos ministrą A. Verygą. Tačiau J. Narkevičius šiame posėdyje nepasirodė.

Seimo narė konservatorė Ingrida Šimonytė irgi kritiškai įvertino ministro A. Verygos atostogas.

„Sakyčiau, kad tai atrodo keistai. O kas pavaduoja – nežinau, ar labai lengva būtų rasti tai Vyriausybei daug geresnių ministrų, kurie pavaduotų“, – svarstė parlamentarė.

Lietuvos pacientų organizacijų atstovų tarybos pirmininkė Vida Augustinienė mano, kad ministro atostogos iš tikrųjų yra pabėgimas nuo visų problemų.

„Nuo liepos 1 d. pasikeitė daugelio vaistų kompensavimas, daug vaistų nebeliko kainyne. Kai kurie pacientai, sulaukę 75 metų, pasinaudoja žadėtomis lengvatomis, bet daugelis neranda savo vaisto, ir jeigu jis nenori keisti pradėto gydymo, tai perkasi vaistą už pilną kainą“, – sakė ji žurnalistams.

Pacientų  organizacijų atstovė skeptiškai vertino sveikatos apsaugos ministrą pavaduojantį ministrą J. Narkevičių.

„Kaip aš sakau: toks tokį pavaduoja“, – pastebėjo V. Augustinienė.

Tokiu atveju, jos nuomone, sudėtinga būtų kalbėti apie atsakomybę. „Jeigu kažkas bus ne taip, visos  problemos bus sukeltos pavaduojančiam ministrui“, – sakė V. Augustinienė.

Nuo liepos 20 d. sveikatos apsaugos ministras A. Veryga išėjo penkių savaičių atostogų, primena ELTA.

A. Verygą nuo pirmadienio dvi savaites pavaduos susisiekimo ministras J. Narkevičius, dvi – švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, dar savaitę – socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Tai cia specoialiai padaryta Prezidentui. Negraziai daro. Lygtai daugiau nera kam pavaduoti

Požiūris

Požiūris portretas
Jeigu sveikatos apsaugos klausimus ir problemas gali spręsti visiškai su šia sritimi nesusiję ministrai, rodo, kad sveikatos apsaugos ministras ir premjeras, šioje srityje jokių problemų nemato, neįžvelgia, kad šiuos klausimus, kaip nereikšmingus, gali spręsti bele kas, rodo valdžiažmogių požiūrį į medicinos apsaugą, į žmonių sveikatos problemas. Nejaugi visoje sveikatos apsaugos ministerijoje nebuvo kam patikėti pavaduoti Verygos, o gal ministras nepasitiki savo pavaldiniais.

Nustebęs

Nustebęs portretas
Straipsnyje pasisakantys šnekoriai visiems pažįstami valstiečių žemintojai ir niekintojai. Vien pamatęs jų nuotraukas, supratau, kad šie eilinį kartą atsuks kanalizacijos čiaupą, paleis smarvę ant taip jų nekenčiamos vyriausybės atstovų. Visai, brangieji, manęs tuo nenustebinot,- tai vienintelis darbas, kurį dar sugebate atlikti. Ir dirbat tą darbą tikrai gerai. Stebina tiktai pritariantys komentarai, - nejaugi tiek daug Lietuvoje panašiai galvojančių. Raminuosi tik, kad taip rašantys išvis nieko nemano, nemato ir nesupranta. Jeigu klystu,- Lietuva be ateities.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių