Quantcast

Šešėlinei Vyriausybei vadovaus R. Karbauskis, S. Skvernelis liko be posto

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) šešėlinei Vyriausybei vadovauti ėmėsi partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, buvęs šios partijos premjeras nepartinis Saulius Skvernelis liko be posto.

LVŽS tarybos sausio pabaigoje patvirtintame šešėliniame Ministrų kabinete finansų ministro pareigos skirtos Valiui Ąžuolui, vidaus reikalų – Guodai Burokienei, krašto apsaugos – Dainiui Gaižauskui, aplinkos – Ligitai Girskienei, švietimo, mokslo ir sporto – Eugenijui Jovaišai, ekonomikos – Deividui Labanavičiui, energetikos – Arvydui Nekrošiui, kultūros – Aušrinei Norkienei, teisingumo – Agnei Širinskienei, socialinės apsaugos ir darbo – Tomui Tomilinui, susisiekimo – Arvydui Vaitkui.

Šešėlinėje Vyriausybėje yra ir trys buvę tikri ministrai. Aurelijus Veryga „išsaugojo“ sveikatos apsaugos ministro pareigas, Kęstutis Mažeika tapo šešėliniu žemės ūkio ministru, o Giedrius Surplys paskirtas vadovauti šešėlinei Užsienio reikalų ministerijai.

Visi šešėliniai ministrai, išskyrus Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narį A. Vaitkų, yra parlamentarai. Du iš jų – E. Jovaiša ir A. Vaitkus – nepriklauso LVŽS.

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

R. Karbauskis ketvirtadienį žurnalistams teigė, kad S. Skverneliui siūlyta dalyvauti šešėlinės Vyriausybės veikloje, tačiau jis atsisakė.

„S. Skvernelis buvo šalininkas, kad ši Vyriausybė būtų daugiau koalicinė, kas yra tiesiog neįmanoma (...) Šešėlinės vyriausybės nebūna koalicinės“, – teigė „valstiečių“ vadovas.

Anot jo, S. Skvernelis ketina daugiau pastangų skirti Seimo opozicijai vienyti.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis ketvirtadienį Seime teigė, kad šešėlinė Vyriausybė neužsiims oponavimu dėl oponavimo.

„Formuodami šešėlinę Vyriausybė turime vieną tikslą – padėti daryti mažiau klaidų“, – teigė jis.

Formuodami šešėlinę Vyriausybė turime vieną tikslą – padėti daryti mažiau klaidų.

LVŽS pirmininkas tvirtino, kad šešėlinis Ministrų kabinetas dirbs nuolat ir svarstys aktualiausius klausimus.

Anot jo, idealiu atveju Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė galėtų tam tikrais atvejais kreiptis į „valstiečių“ ministrus dėl ekspertinio vertinimo.

„Labai norisi, kad vieni kitus labiau girdėtume“, – tvirtino R. Karbauskis.

Per pirmąjį posėdį „valstiečiai“ priėmė memorandumą dėl COVID-19 valdymo, ragindami I. Šimonytės Vyriausybę užtikrinti smulkaus verslo lygiateisiškumą ir jo atstovus lygiaverčiais pagrindais įtraukti į patariamąją ekspertų tarybą.

Taip pat nutarta Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui apskųsti švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės įsakymą dėl norminių studijų kainų padidinimo.

Ketvirtadienį LVŽS paskelbė ir šešėlinės Vyriausybės programą, kuri, anot partijos, bus alternatyva konservatorių-liberalų Vyriausybės programai.

„LVŽS, priešingai nei dabar valdančiojoje daugumoje esančios partijos, pabrėžia tradicinę šeimą, kuriai valstybė turi užtikrinti visus reikiamus resursus vystytis ir augti, mokytis ir dirbti, būti sveikiems ir saugiems, gyventi švarioje aplinkoje“, – teigia „valstiečiai“.

Šešėlinėje Vyriausybės programoje didžiausia opozicinė partija akcentuoja pamatinio gėrio kūrimą. Anot jų, valstybė privalo saugoti žmogaus gyvybę ir sveikatą, užtikrinti tvarų sambūvį su gamta, puoselėti darnią šeimą ir bendruomenę, kurti tvarią ekonominę ir skaidrią politinę aplinką.

LŽVS Seime turi didžiausią opozicinę frakciją, joje 32 parlamentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
dabartine valdzia, taip ir buvusioji tarnauja tam paciam biesusui, bet ne eilinio piliecio interesams.Kalusimas Karbauskiui - kaip ir kodel ,jiems bunant valdzioje, seime buvo primtas karo policijos istatymo nauja redakcija per viena minute?

laikas pradet dirbt visiems

laikas pradet dirbt visiems portretas
Kaip matome Pandemijos nebera , paslaptingai pasveko apie penkiasdesimt tukstanciu , atsiverti turi visas verslas ir kelioniu ribojimai panaikinti.

>>>to> ha ha ha \\\\\.../////

>>>to> ha ha ha  \\\\\...///// portretas
>>>tai ne jumoras,o baktosios karštligės aštrus paūmėjimas.Vasaros gatvė laukia,gal ir Naujoji Vilnia priglaus.
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių