Quantcast

S. Skvernelis sako atsisakęs būti šešėlinėje „valstiečių“ Vyriausybėje

Buvęs premjeras Saulius Skvernelis sako atsisakęs būti šešėlinėje opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Vyriausybėje.

„Tai yra mano mandagus atsisakymas su tam tikrais argumentais, kurie buvo išdėstyti. Manau, kad tai yra suprantama ir aš tikiuosi, kad tą mano žingsnį supranta frakcijos ir partijos kolegos“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Jis sakė norėjęs, kad „šešėlinėje“ Vyriausybėje būtų ir kitų opozicijos atstovų.

„Manau, kad reikėjo bandyti burti koalicinę opozicinių frakcijų Vyriausybę, nes jeigu mes kalbėtume apie realius veiksmus, turbūt puikiai suprantame, kad nebus greičiausiai Lietuvoje taip, jog viena politinė partija Lietuvoje formuotų Vyriausybę, tai yra daugiau koalicijų klausimas“, – teigė buvęs premjeras.

Jo teigimu, skirtumų tarp opozicinių jėgų Seime yra nemažai, tačiau jai būtina rasti „bendras strategines kryptis“.

„Tos skirties yra pakankamai daug, bet neturint bendrų strateginių krypčių, yra lengvinamas valdančiosios daugumos darbas“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis sako manantis, kad nėra realu, jog Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė kreipsis pagalbos į „šešėlinį“ Ramūno Karbauskio kabinetą.

Kreipimasis realios Vyriausybės pagalbos į opoziciją – „šešėlinę“ Vyriausybę, kad ir kokia ji stipri, veikli ar protinga bebūtų, parodytų dalinai negebėjimą ir silpnumą realios Vyriausybės.

„Tai tikrai nėra realu. Kreipimasis realios Vyriausybės pagalbos į opoziciją – „šešėlinę“ Vyriausybę, kad ir kokia ji stipri, veikli ar protinga bebūtų, parodytų dalinai negebėjimą ir silpnumą realios Vyriausybės“, – tvirtino parlamentaras.

LVŽS tarybos sausio pabaigoje patvirtintame šešėliniame Ministrų kabinete finansų ministro pareigos skirtos Valiui Ąžuolui, vidaus reikalų – Guodai Burokienei, krašto apsaugos – Dainiui Gaižauskui, aplinkos – Ligitai Girskienei, švietimo, mokslo ir sporto – Eugenijui Jovaišai, ekonomikos – Deividui Labanavičiui, energetikos – Arvydui Nekrošiui, kultūros – Aušrinei Norkienei, teisingumo – Agnei Širinskienei, socialinės apsaugos ir darbo – Tomui Tomilinui, susisiekimo – Arvydui Vaitkui.

Šešėlinėje Vyriausybėje yra ir trys buvę tikri ministrai. Aurelijus Veryga „išsaugojo“ sveikatos apsaugos ministro pareigas, Kęstutis Mažeika tapo šešėliniu žemės ūkio ministru, o Giedrius Surplys paskirtas vadovauti šešėlinei Užsienio reikalų ministerijai.

Šiam „šešėliniam“ kabinetui vadovaus partijos pirmininkas R. Karbauskis.

Visi šešėliniai ministrai, išskyrus Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narį A. Vaitkų, yra parlamentarai. Du iš jų – E. Jovaiša ir A. Vaitkus – nepriklauso LVŽS.

LVŽS pirmininkas tvirtino, kad šešėlinis Ministrų kabinetas dirbs nuolat ir svarstys aktualiausius klausimus.

Anot jo, idealiu atveju Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė galėtų tam tikrais atvejais kreiptis į „valstiečių“ ministrus dėl ekspertinio vertinimo.

Ketvirtadienį LVŽS paskelbė ir šešėlinės Vyriausybės programą, kuri, anot partijos, bus alternatyva konservatorių-liberalų Vyriausybės programai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Kažin,kažin ar atsisakė.Pamatė kas per tipas ir nepasiūlė.Labai neaiškus kadras.Matyt, limpa prie konservų

Anonimas

Anonimas portretas
Ismete karbas kai muse is barsciu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių