Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: pavasario sesijoje Seimas Stambulo konvencijos nesvarstys

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad ateinančią savaitę prasidėsiančioje Seimo pavasario sesijoje Stambulo konvencija nebus svarstoma.

„Tikėtina, kad šį klausimą pirmaisiais kadencijos metais turėtume spręsti, bent jau tokia yra mano nuomonė. Ir, aš manau, kad rudens sesijoje mes turėsime šį klausimą“, – žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkės teigimu, partnerystės įstatymą planuojama svarstyti dar pavasario sesijoje. V. Čmilytė-Nielsen mano, kad šis įstatymas Seime susilauks reikiamo palaikymo ir bus priimtas.

„Aš ne kartą esu kalbėjusi apie žmogaus teisių iniciatyvas Seime ir, manau, kad mes spręsdami labai seniai pribrendusius klausimus turėtume kuo platesnį kolegų palaikymą. Tai tikrai jo ieškosime. Aš pati asmeniškai (palaikymo – ELTA) ieškosiu ir opozicijoje“, – sakė parlamento vadovė.

„Nes svarbu, kad tai nebūtų traktuojama kaip vienos ar kitos politinės jėgos primesta darbotvarkė, o būtų traktuojama kaip žmogaus teisių klausimai, kurie yra svarbūs kiekvienam Lietuvos gyventojui, kuriuos jau pats laikas yra išspręsti“, – taip pat akcentavo V. Čmilytė-Nielsen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NE APIE TAI KALBAMA...

NE APIE TAI KALBAMA... portretas
Pirmiausiai - reikėtų apsvarstyti, aplamai, ar reikalinga tą konvenciją tvirtinti. Gal Lietuvoje bloga konstitucija ar įstatymai? Gal, pradžioje, reikėtų sutvarkyti savo teisinę struktūrą? Gerai būtų, kad ta ponia Čmilytė paaiškinų Lietuvos visuomenei papunkčiui - ko Lietuva neturi ir kuo jai padės tas ratifikavimas. Garantuoju, kad ji neras NIEKO, JOKIŲ RIMTŲ ARGUMENTŲ.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Išsigando Čmilytė savo ketinimų! Bet jai dar kartą norisi pasakyti, kad Lietuvoje turime Konstituciją, o jei kas nors Jai nusižengia, turime Baudžiamąjį kodeksą! Tas pats galios rudenį, žiemą, pavasarį ir t.t.- kol gyvuos Lietuva su jos Piliečių šeimų vertybėmis (be jokių Dobrovolskos sukurtų ūkių, o gal net tarybinių ūkių?), su dora, su valstybinės lietuvių kalbos tinkama vieta viešajame gyvenime, tradicijomis, kultūra ir be lytiškumo pamokų darželiuose ir t.t. P. Čmilytei patarimas- Seimas turi imtis tokios veiklos, kad tos vertybės būtų išsaugotos, o ne maitojamos! Per popierius, ataskaitas įvairiems prikurtiems valstybiniams " dariniams" nebegalime ramiai atlikti savo tiesioginio darbo! Jei gebate, galvokite

Alis...

Alis... portretas
Čimilytė gražuolė ilgakaklė... gaila, kad taip Ji elgiasi... ar ne susivokusi, ar kaip?...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių