Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: 100 eurų išmoka už skiepą senjorams pasiteisino

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad spalį priimtas sprendimas nuo COVID-19 pasiskiepijusiems vyresniems nei 75 metų asmenims skirti vienkartinę 100 eurų išmoką pasiteisino, ir tolesnis priemonės taikymas turi būti svarstomas.

„Matome, kad 100 eurų išmoka sukėlė teigiamą efektą, ir ji pasiteisino. Manau, kad reikia svarstyti apie jos plėtimą, nes tai visgi yra išgelbėtos gyvybės“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi, ar išmoką praplėtus priemonės taikymą gautų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos anksčiau siūlyta vyresnių nei 65 metų ar kita asmenų grupė, V. Čmilytė-Nielsen neatskleidė. Pasak jos, parlamentarai dėl to dar diskutuos.

„Reikia analizuoti, kokioms grupėms tai yra labiausiai aktualu, natūralu, kad tai yra vyresni žmonės. Dėl detalių manau, kad diskusija dar vyks. Tokia priemonė pasiteisino, reikia svarstyti apie ją toliau“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Matome, kad 100 eurų išmoka sukėlė teigiamą efektą, ir ji pasiteisino. Manau, kad reikia svarstyti apie jos plėtimą.

Iki šiol vienkartinė 100 eurų išmoka už skiepą nuo COVID-19 buvo skiriama tik vyresniems nei 75 metų amžiaus žmonėms.

Yra kolegų, kurie jau pasiskiepijo trečiu skiepu

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen tikisi, kad dėl koronaviruso pasiskiepiję Seimo nariai elgsis atsakingai ir pasiskiepys trečiąja doze. Parlamento vadovė sako, kad dėl trečio skiepo jokios specialios skiepijimosi akcijos Seime neplanuojama.

„Manau, kad beveik kiekvienas Seimo narys, tie, kurie noriai skiepijosi pirmą kartą, tie, kurie noriai skiepijosi antrą kartą, tie lygiai taip pat atsakingai elgsis ir toliau. Jokios akcijos šiuo klausimu kol kas neplanavome“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė taip pat sakė, kad yra girdėjusi, jog yra kolegų, kurie jau pasiskiepijo trečiu skiepu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
oman 74 as pasiskepijau 3 karta kodel as blogesne uz 75 m maza penija as irgi noriu 100 e butu vaisems neisgaliu nusipirkti

HaHaHa

HaHaHa portretas
Duok man ir 500 euru, vistiek to neveiksmingo myzalo nesileisim.

Lauris

Lauris  portretas
Kokie pasiteisinimai pinigu plovimas suleidze vakcina gauni 100€ juokai ima is tos zirafos tegul eina save melšti ir i turgu savo piena pardavineti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių