Quantcast

Siūloma 2023 metus paskelbti Tremtinių ir politinių kalinių metais

Gerbdama Lietuvos tremtinių ir politinių kalinių patirtą skausmą ir kančias, Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija siūlo Seimui paskelbti 2023 metus Tremtinių ir politinių kalinių metais.

Tokį nutarimo projektą įregistravo šios komisijos pirmininkė Dalia Asanavičiūtė ir komisijos nariai.

Nutarimo projekte kalbama apie tremtinių ir politinių kalinių meilę Tėvynei, susitelkimą ir vienybę, taip pat pabrėžiamas  Lietuvos gyventojų netekčių sovietų okupacijos metais mastas ir padariniai Lietuvos valstybei.

Projekto autoriai siekia paskatinti visuomenę domėtis Lietuvos valstybingumo raida, valstybės istorija ir kultūra. Jie taip pat deklaruoja siekį apsaugoti ir gaivinti tautos istorinę atmintį.

Nutarimo projekte Vyriausybei siūloma iki 2022 m. birželio 14 d. parengti Tremtinių ir politinių kalinių metų programą ir ją patvirtinti; taip pat numatyti lėšų jai įgyvendinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikėtų nepamiršti -TRĖMIMĄ vykdė k g e b i s t a i , o

reikėtų nepamiršti -TRĖMIMĄ vykdė k g e b i s t a i , o portretas
ŠIANDIENĄ, tie patys KGB-tai, likę ir p a s i s l ė p ę Lietuvoje, vadovaujami konservatorių OŽIO - 30 metų v el t ė d ž i a u d a m i SKURDINA Lietuvos žmonių gyvenimą---kada t r e m t i n i a i suvoks , jog JŪSŲ UŽNUGARYJE, jog 30 metų yra į s i t a i s ę ta pati struktūra-KGB-tai , žmonių gyvenimo alintojai.

PIRMIAUSIAI - IKI TO REIKIA DAR DAGYVENTI...

PIRMIAUSIAI - IKI TO REIKIA DAR DAGYVENTI... portretas
O antra - gyventi ir planuoti reikia ATEITĮ, o ne 30 metų verkšlenti. O jeigu taip patinka gręžtis į praeitį - gera būtų kai kam priminti - kiek Lietuvos piliečių, per antrąjį pasaulinį karą, su dainomis, Vokiečių SS daliniuose, ėjo "imti Maskvos", o po to, varomi atgal, pasiliko "kovoti" Lietuvos miškuose...Šiandien tokiems "didvyriams", kaip Vėtra, kabinėjamos atminimo lentos...

tegyvuoja stukačius#1

tegyvuoja stukačius#1 portretas
Be jo nebūtų ir daugėlio tremtinių.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių