Pereiti į pagrindinį turinį

A. Zuokas: už I. Šimonytę balsavę žmonės serga Stokholmo sindromu

2024-05-12 20:22

Nors partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas Artūras Zuokas prezidento rinkimuose palaiko Igną Vėgėlę, tačiau, anot jo, Gitanas Nausėda taip pat nebūtų „blogiausias variantas“ šalies vadovo poste. Tuo metu palaikantiems premjerę Ingridą Šimonytę buvęs Vilniaus meras „diagnozavo“ Stokholmo sindromą.

Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / L. Balandžio/BNS nuotr.

„Manau, kad kaip ir prognozavome vyks labai artima, rimta kova tarp Igno Vėgėlės ir Ingridos Šimonytės. Nemanau, kad bus blogiausias variantas, jeigu Gitanas Nausėda bus išrinktas Lietuvos prezidentu antrai kadencijai. Visgi mes norėjome kažkokių pokyčių ar naujovių, o tai galėjo generuoti tik žmogus, kuris nėra tame statuse. Man visada imponavo I. Vėgėlės drąsa, teisinės žinios, jis turi ir ekonomisto diplomą, tai Lietuvai būtų privalumas“, – atvykęs į I. Vėgėlės rinkiminį štabą žurnalistams kalbėjo A. Zuokas.

„Manau, kad antro turo prireiks, neabejotina, kad dėl antros vietos vyks įnirtinga kova. Man labai keista, kad žmonės balsuoja už Ingridą Šimonytę, laikau, jog tokie žmonės serga Stokholmo sindromu, turi priklausomybę nuo tų, kuris juos skriaudžia. Bet kaip matau, tokių žmonių Lietuvoje nemažai“, – tikino jis.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. piliečių.