Quantcast

Seimo pirmininkė ginasi: iš mano kabineto negalėjo nutekėti tai, ko nežinojau

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako generalinės prokurorės Nidos Grunskienės žinia apie planuojamą kreipimąsi dėl Seimo nario teisinės neliečiamybės panaikinimo su nieko nepasidalinusi, nežinojusi net Baudžiamojo kodekso straipsnių, pagal kuriuos tyrimas pradėtas.

„Aš galiu patikinti, kad su manimi ikiteisminio tyrimo medžiaga nebuvo pasidalinta, man buvo pateikta nuasmeninta informacija, todėl natūralu, kad iš mano kabineto negalėjo nutekėti tai, ko aš nežinojau“, – antradienį žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak parlamento vadovės, sausio 20 dieną, penktadienį, su ja susitikusi generalinė prokurorė informavo, jog vienas neįvardintas Seimo narys yra įtariamas sunkiais nusikaltimais ir ji kreipsis dėl neliečiamybės panaikinimo.

„Man nebuvo įvardinti konkretūs Baudžiamojo kodekso straipsniai, man buvo pateikta nuasmeninta informacija, taigi ikiteisminio tyrimo medžiaga man nebuvo pateikta“, – pažymėjo parlamento vadovė.

Aš galiu patikinti, kad su manimi ikiteisminio tyrimo medžiaga nebuvo pasidalinta, man buvo pateikta nuasmeninta informacija.

Tuo tarpu generalinė prokurorė N. Grunskienė antradienį Seime žurnalistams patvirtino, jog nei pavardės, nei partinės ar frakcijos priklausomybės parlamento vadovei neįvardino, bet pasakė, pagal kuriuos Baudžiamojo kodekso straipsnius tyrimas vyksta.

Sausio 23-iąją, pirmadienį, prokuratūra paskelbė, jog N. Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen dėl konservatorių frakcijai priklausiusio Kristijono Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo atliekant tyrimą dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo.

Prokuratūros pranešimas paskelbtas porą valandų po to, kai K. Bartoševičius patvirtino atsisakantis Seimo nario mandato, bet šį žingsnį aiškino asmeninėmis priežastimis.

Buvo susitikusi su premjere

Klausiama, ar penktadienį jau po generalinės prokurorės vizito ji susitiko su konservatore premjere Ingrida Šimonyte, Seimo pirmininkė atsakė teigiamai, bet nurodė, kad visi darbiniai susitikimai buvo suplanuoti iš anksto.

V. Čmilytė-Nielsen teigė premjerei nesakiusi ir apie planuojamą prokurorės kreipimąsi dėl tuo metu dar neįvardinto Seimo nario, konservatorių frakcijai priklausiusio K. Bartoševičiaus.

„Ne, nesakiau“, – į klausimą, ar premjerei pasakė, kad planuojamas kreipimasis dėl parlamentaro neliečiamybės panaikinimo, atsakė Seimo pirmininkė.

Generalinė prokurorė N. Grunskienė anksčiau antradienį susitikusi su opozicine Darbo partijos frakcija teigė netikinti, kad informacija apie buvusio Seimo nario K. Bartoševičiaus atžvilgiu atliekamą ikiteisminį tyrimą būtų nutekėjusi iš prokuratūros.

Sausio 20 dieną susitikime su Seimo pirmininke nei pavardės, nei kokiai frakcijai ar partijai priklauso šis asmuo, nebuvo. Buvo nurodyta, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pagal kokius straipsnius.

„Aš pasitikiu prokurorais. Aš netikiu, kad nutekėjo informacija iš prokuratūros“, – per Darbo partijos frakcijos posėdį antradienį sakė N. Grunskienė.

Parlamentarai N. Grunskienei taip pat uždavė klausimus, kokiomis aplinkybėmis ji informavo apie tyrimą Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytė-Nielsen, aiškindamiesi, ar informacija netikėtai mandato atsisakiusiam K. Bartoševičiui nebuvo nutekinta.

Generalinė prokurorė sakė su parlamento vadove susitikusi sausio 20 dieną, nes norėjo sužinoti, ar gali būti šaukiama neeilinė sesija, nes tokių svarstymų viešojoje erdvėje buvo.

Pasak N. Grunskienės, parlamento vadovė atsakė, kad neeilinės sesijos nebus, tuomet ji pranešė, kad ji pirmadienį kreipsis dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo.

Vėliau komentuodama žurnalistams generalinė prokurorė patvirtino, jog per pirmąjį susitikimą sausio 20 dieną su Seimo pirmininke ji informavo, kad kreipsis į Seimą dėl parlamentaro teisinės neliečiamybės panaikinimo, bet neįvardino pavardės – tik Baudžiamojo kodekso straipsnius.

„Sausio 20 dieną susitikime su Seimo pirmininke nei pavardės, nei kokiai frakcijai ar partijai priklauso šis asmuo, nebuvo. Buvo nurodyta, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pagal kokius straipsnius“, – sakė prokurorė.

Pasak jos, parlamentaro pavardė buvo įvardyta tik paskelbus, kad jis atsisako Seimo nario mandato, kuomet parlamento vadovė jai paskambino paklausti, ar tai tas pats asmuo, dėl kurio neliečiamybės panaikinimo ji norėjo kreiptis.

Opozicija yra surinkusi parašus pradėti parlamentinį tyrimą, ar informacija apie buvusio Seimo nario K. Bartoševičiaus atžvilgiu atliekamą tyrimą nebuvo nutekinta. Šią iniciatyvą planuojama pateikti ketvirtadienį opozicijos sušauktos neeilinės sesijos metu.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija praėjusį penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą siekiant išsiaiškinti, kas galėjo nutekinti K. Bartoševičiui informaciją apie jo atžvilgiu vykdomą tyrimą.

Prokuratūra K. Bartoševičiui praėjusią savaitę pareiškė įtarimus dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prieš keturis asmenis, kurie, kaip įtariama, įvykdyti jam esant Seimo nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar tai tiesa, jog

ar tai tiesa, jog portretas
Чмиль Виктории Викторовны-KGBisto-rezervisto ir gyvo, Чмиль Виктора Ивановича dukros, pirmi 2 sūnūs su rusiškais vardais, priėmė Rašos pilietybę??? Skaičiau tokį komentarą.

???

??? portretas
Nežinojusi net straipsnių??? o apioe ką kalbėjo šiandien Seime??? Išsivertė skurą-jau žinojo? Be to, Gen.prokurorė NE KARTĄ SAKĖ, jog pasakė Чмиль Виктории Викторовне BK straiposnius. negu Gen.prokurorfė meluoja??? lauk KGBIstinę palikuonę iš Seimo!!!!

Melagis

Melagis  portretas
melavo,per tiltą važiavo...O kur baltos pirštinės,gal nebe išsiplauna.
VISI KOMENTARAI 99

Galerijos

Daugiau straipsnių