Quantcast

R. Karbauskis: kai kurios dabar taikomos karantino priemonės – nesąmonė

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad kai kurios dabartinės dešiniųjų valdžios taikomos karantino priemonės yra „nesąmonė“, kokios jo vedama partija, jei būtų likusi valdžioje, niekada nebūtų dariusi.

„Mes galime konstatuoti, kad jokio 130 žingsnių plano niekada nebuvo, joks kitas planas neegzistuoja ir niekada neegzistavo. Ši valdančioji dauguma paprasčiausiai kartoja tuos sprendimus, kuriuos mes darėme pavasarį. Tik mes judėjimo apribojimus darėme dviem dienoms – Velykų metu“, – Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Karbauskis.

Priima perteklinius sprendimus

Tuo tarpu kitos įvestos karantino priemonės, kurių ėmėsi Sauliaus Skvernelio Vyriausybė, pasak jo, gal ir buvo perteklinės, tačiau, kartu akcentavo R. Karbauskis, tokios jos buvo tik dėl to, kad tuomet valdžia dar daug ko nežinojo apie patį virusą.

„Mes darėme sprendimus dėl verslo, prekybos ir paslaugų sektoriaus veiklos apribojimų, bet tuomet situacija buvo susijusi su tuo, kad nebuvo jokių apsaugos priemonių, nebuvo žinoma apie šio viruso sklidimą ir rizikas.  Jei, šios dienos vertinimais, pavasariniai mūsų sprendimai kai kurie ir buvo pertekliniai, jie tokie buvo, nes mes nežinojome“, – teigė R. Karbauskis.

Tuo tarpu Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė, įsitikinęs R. Karbauskis, apie virusą ir jo plitimą turinti pakankamai informacijos, vis tiek priima perteklinius sprendimus.

„Dabar Vyriausybė priima sprendimus ir tą situaciją žino. Kitaip tariant, nuo to momento, kai ši Vyriausybė pradėjo dirbti, mes turime sprendimus, kurių ta pačia apimtimi mes nebūtume priiminėję“, – tikino „valstiečių“ lyderis, pažymėdamas, kad jei LVŽS nebūtų atsidūrusi opozicijoje, sprendimai dėl karantino būtų šiuo metu visiškai kitokie.

Aš galiu teigti, kad tokio karantino, koks dabar egzistuoja, LVŽS nebūtų priiminėjusi jokiu būdu.

„Aš galiu teigti, kad tokio karantino, koks dabar egzistuoja, LVŽS nebūtų priiminėjusi jokiu būdu“, – akcentavo politikas.

„Jei LVŽS būtų tęsusi darbą valdančiojoje koalicijoje, dabartinėje kadencijoje, tai per Naujuosius metus, per Kalėdas būtų įvesti (judėjimo – ELTA) apribojimai, bet apriboti žmonių judėjimą keliems mėnesiams, tokia forma, kokia yra šiandien daroma, yra nesąmonė“, – tęsė R. Karbauskis.

Pasak jo, dėl esamų judėjimo apribojimų, Lietuvos gyventojai priversti būriuotis parkuose, esančiuose miesto ribose, todėl, įsitikinęs LVŽS lyderis, taikomos karantino priemonės turi priešingų pasekmių.

„O ką daryti, kai iš miesto išvažiuoti negali. Tai yra pertekliniai dalykai,ir jie veikia priešingai“, – sako R. Karbauskis.

Politikas sukritikavo ir tai, kad didžiuosiuose šalies  prekybos centruose buvo uždarytos mažosios parduotuvės ir apskritai apribotas paslaugų teikimo sektorius.

„Šiandien reikia pradėti spręsti klausimus taip, kad grąžintume verslą, aptarnavimo sektorių, kurį mes galime saugiai grąžinti į veiklą. Tai reikia padaryti, nes mes greitai turėsime negrįžtamų procesų, kai prasidės įmonių bankrotai“, – aiškino R. Karbauskis.

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Pateikė pasiūlymus dėl ribojimų

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga akcentavo nenorintis kritikuoti dabartinės valdžios be konkrečių pasiūlymų.

„Mažiausiai, ko norėtume, tai užsiimti kažkokiu kritikavimu be konkrečių siūlymų, nes puikiai suprantame, kad tokioje sudėtingoje situacijoje tik pradėjus dirbti nėra labai lengva susiorientuoti ir imtis tam tikrų priemonių tiek sugriežtinimų, tiek ypatingai sušvelninimų“, – spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

Jis pranešė, kad LVŽS siūlo atsisakyti vykdomos gyventojų judėjimo kontrolės tarp savivaldybių. Pasak jo, tokių priemonių reikėtų imtis per šventes.

„Totalūs judėjimo apribojimai yra reikalingi keliais atvejais. Viena, per dideles šventes, kai žmonės žinome, kad daug juda, žinome, kad važiuoja, lanko savo artimuosius ir tai tikrai reikia daryti. Kitas totalus gali būti uždarymas, kai yra lokalus ligos plitimas“, – sakė A. Veryga, akcentuodamas, kad judėjimo tarp savivaldybių ribojimai didina ir policijos apkrovas.

A. Veryga taip pat siūlė mažinti apribojimus smulkiajam verslui.

Nes jokia logika jūs nepaaiškinsite, kodėl galima ateiti į didelį prekybos centrą, bet negalima įeiti į mažą parduotuvėlę, ypač regione, kur žmonių ir taip būna vienas ar du.

„Žmonės ir verslai visą laiką randa savo sprendimus ir apėjimus situacijos. Ir šiandieną girdime istorijas, kai kirpėjai masiškai vaikšto pas žmones į namus, girdime, kad prekėmis prekiaujama, kurių negalima parduoti už grynus pinigus“, – atkreipė dėmesį Seimo narys.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras tarp savo siūlymų įvardino ir reikalingumą atnaujinti mažų prekybos vietų, turinčių įėjimą iš lauko, veiklą.

„Nes jokia logika jūs nepaaiškinsite, kodėl galima ateiti į didelį prekybos centrą, bet negalima įeiti į mažą parduotuvėlę, ypač regione, kur žmonių ir taip būna vienas ar du, paprastai ten nepamatysite jokios eilės ir jokio susibūrimo“, – sakė politikas.

A. Veryga taip pat akcentavo, kad Vyriausybė turėtų apsvarstyti kaštų kompensavimą smulkioms įmonėms, neturėjusioms galimybės įsidiegti nuotolinės prekybos platformų. Jis taip pat siūlė užtikrinant griežtus reikalavimus leisti atnaujinti grožio paslaugų teikimą.

Siūlo atsisakyti brandos egzaminų

LVŽS taip pat pateikė siūlymus ir švietimo sričiai. Švietimo srityje „valstiečiai“ siūlo mokytojus įtraukti kaip prioritetinę grupę skiepų eilėje, atsisakyti brandos egzaminų.

„Yra siūlymas šiemet atsisakyti baigiamųjų egzaminų laikymo, matant ir vertinant praėjusiais metais buvusias problemas ir iškilusius sunkumus šiemet tikrai nebekelti papildomo streso, nes vaikams bus tikrai sudėtinga pasiruošti šiems egzaminams“, – spaudos konferencijoje akcentavo A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kritikuot lengviau negu dirbt

kritikuot lengviau negu dirbt portretas
Tokius sprendimus dabartinė vyriausybė priversta priimti, nes prieš juos buve "žalieji" tesugebėjo tik stovėjimo vietų skaičių aikštelėse apriboti. Jeigu būtų buve priimti savalaikiai adekvatūs sprendimai, tai nereikėtų dabar esančių kraštutinų priemonių.

taip

taip portretas
Sita kremliaus islaikoma lakstingala negali neciulbeti ir burti savo bukagalviu elektorata.

Eva

Eva portretas
Širdis pyksta į šiuos du buvusius veikėjus žiūrint. Jiems tik antrankius rekia uždėti už tokius darbus.Milijonus iššvaistė,epidemijos nestabdė,tik televizijoje kasdien rodėsi .Širinskiene sukurk komisiją ir įvertink savo draugų juodus darbelius.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių