Quantcast

Pasigirdo raginimų atleisti aplinkos ministrą K. Mažeiką

Reaguodamos į tai, kad aplinkos ministras Kęstutis Mažeika priėmė su visuomene nederintas medžioklės taisyklių pataisas, įteisinusias medžioklę lankais, o po to viešai melavo, kad toks derinimas vyko, nevyriausybinės aplinkosaugos organizacijos kreipėsi į prezidentą ir premjerą ragindamos ministrą atleisti.

„Tai – jau ne pirmas kartas, kai K. Mažeika veikia prieš aplinkosaugos interesus, ne pirmas kartas, kai jis viešai meluoja. Ministras pamynė demokratinės valstybės principus, nusižengė politinei etikai, pažemino Aplinkos ministerijos vardą ir turi už tai sulaukti griežto atpildo – kviečiame aukščiausius šalies vadovus principingai tai įvertinti ir atleisti jį iš pareigų. Šį raginimą per ypač trumpą laiką pasirašė praktiškai visos aplinkosauginės nevyriausybinės organizacijos”, – sakė nevyriausybinės aplinkosaugos organizacijos Baltijos aplinkos forumo direktorius Žymantas Morkvėnas.

Gamtininkų pasipiktinimo banga kilo penktadienį, kai buvo priimti medžioklės taisyklių pakeitimai, kuriuose atsirado su visuomene nederintas punktas dėl medžioklės lankais įteisinimo. Medžioklei lankais anksčiau priešinosi visuomenė – peticija prieš tokią medžioklę sulaukė 60 tūkstančių parašų, šioms įstatymo pataisoms nepritarė Seimas. Atnaujintose taisyklėse taip pat įteisintas prožektorių naudojimas medžioklėje, žvėrių pjudymas šunimis, leidimas medžioti visus žuvlesius paukščius žuvininkystės tvenkiniuose prieš ką taip pat ne kartą pasisakė nevyriausybinės organizacijos.

Tai – jau ne pirmas kartas, kai K. Mažeika veikia prieš aplinkosaugos interesus, ne pirmas kartas, kai jis viešai meluoja.

Kreipimąsi atleisti aplinkos ministrą pasirašė praktiškai visos šalyje veikiančios aplinkosaugos organizacijos ir judėjimai – Baltijos aplinkos forumas, Lietuvos ornitologų draugija, Aplinkosaugos koalicija, visuomeninis judėjimas „Aš prieš medžioklę“, VšĮ Gamtos paveldo fondas, Lietuvos arboristikos centras, Darnaus vystymosi centras, susivienijimas Žali.lt, Studentų gamtininkų mokslinė draugija, Lietuvos dirvožemininkų draugija prie LMA ŽŪMMS, VŠĮ „Rūpi“, socialinė iniciatyva „Kūrybos kampas 360°“, Lietuvos gamtos fondas, asociacija „Gyvas miškas“, VšĮ „Tušti narvai“, Fridays for Future Lietuva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ministras daro kas jam patinka laikas ji atleisti nes ir toliau darys nesamones.

Anonimas

Anonimas portretas
Nenorėčiau tikėti, kad pašlemėkas mažeika vienas sugalvojo tas nesąmones.

snukis

snukis portretas
kaip apsitriedusio.., bet bijančio, kad kas nors tai pajaus...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių