Quantcast

Partnerystės projektą palaikė „valstietis“ T. Tomilinas: homoseksualai – irgi žmonės

Seimui antradienį jau pateikimo stadijoje 2 balsų skirtumu atmetus Partnerystės įstatymą, jam priešinosi ne visi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos nariai. „Valstietis“ Tomas Tomilinas teigė, kad normalia parlamentine diskusija yra įmanoma nuslopinti visuomenėje susikaupusias emocijas.

„Gerbiami kolegos, galite laikyti mano pasisakymą mano asmenine nuomone, netapatinti mano pasisakymo su šita puse (opozicija – ELTA), partijos kolegos gali galvoti kitaip, aš tikrai gerbiu visas nuomones. Nuraminti visuomenę, ją deradikalizuoti galima paprasta parlamentine diskusija. Mes šiandien spėliojame, kaip elgsis prezidentas ar čia degs laužai prie Seimo“, – Seimo posėdyje kalbėjo T. Tomilinas.

Visgi jis pažymėjo, kad nepaisant poreikio tobulinti Partnerystės projektą, būtina užtikrinti visų žmonių lygias teises.

Homoseksualūs asmenys yra žmonės ir todėl gali sutapti tekstas, gali šiek tiek būti panašu į santuoką, nes tai tie patys lietuviai, jų DNR yra toks pats.

„Normali parlamentinė diskusija daro stebuklus. Ir taip, už šį projektą, kaip jis šiandien surašytas, aš priėmimo metu negalėsiu balsuoti, reikės daryti kompromisus, reikės ieškoti išeičių (...) bet pirmiausia susitarkime, homoseksualūs asmenys yra žmonės ir todėl gali sutapti tekstas, gali šiek tiek būti panašu į santuoką, nes tai tie patys lietuviai, jų DNR yra toks pats“, – kalbėjo „valstietis“.

ELTA primena, kad Seime antradienį jau pateikimo stadijoje atmestas ir grąžintas tobulinti daugybę emocijų visuomenėje keliantis lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektas. Iniciatyvą palaikė 63 parlamentarai, 58 balsavo prieš ir 7 susilaikė.

Lyčiai neutralios Partnerystės projekto iniciatoriai teigia, kad Partnerystės įstatymas reglamentuos nesusituokusių, tačiau bendrai gyvenančių asmenų turtinius ir neturtinius santykius. Juo sprendžiamos praktinės kartu gyvenančių partnerių problemos: sukuriama galimybė pripažinti bendrą dalinę nuosavybę arba, esant poreikiui, nustatyti kitokį, abi puses tenkinantį bendros nuosavybės turto teisinį režimą, leidžiama paveldėti be papildomų mokesčių, sukuriami tam tikri asmeninio pobūdžio partnerio įsipareigojimai.

Parengtame įstatymo projekte taip pat numatoma leisti pasirinkti partnerio arba naudoti bendrą pavardę, įgalioti veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovauti partneriui sveikatos priežiūros srityje. Taip pat projekte numatoma galimybė gauti su partnerio sveikata susijusią informaciją, galimybė neliudyti vienas prieš kitą teisme ir kt.

Penktadienį įregistruotą įstatymą pateikė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo nariai Algirdas Sysas, Tomas Vytautas Raskevičius, Eugenijus Gentvilas, Ieva Pakarklytė, Andrius Navickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Tomilinai, ar tau taip liepė balsuoti rinkėjai, išduodi juos.

o kas

o kas portretas
neigia, bet yra žodis irgi, tuo viskas pasakyta, bet dėl to nereikia partnerystės įstatymo prilyginančio šeimai gyvenimą kartu, užtenka plačiau diskutuoti ir aiškinti 'irgi žmonėms", kad gyvenantis kartu gali sudaryti tarpusavio sutartį ir įgaliojimus vienas kitam ir taškas, bet šeima netaps.Nes jie irgi žmonės su atskirais sindromais, mutacijomis, kurie sąlygoja lytinį potraukį tos pačios lyties individui, neigiant savo asmeninę biologinę lytį, tik tiek

Matyt pereis i

Matyt pereis i portretas
geju partija
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių