Quantcast

Lygių galimybių kontrolierė turės darbo: prašo tyrimo dėl A. Verygos ribojimų

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys, socialdemokratas Julius Sabatauskas kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierę Agnetą Skardžiuvienę dėl galimos diskriminacijos pagal amžių.

Seimo narys, remdamasis Seimo statuto nuostatomis, prašo išsiaiškinti ir įvertinti, ar sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremalios situacijos ir valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimais nustatyti ribojimai vyresniems nei 60 metų ir kitoms rizikos grupėms priklausantiems asmenims patekti įstaigas, patalpas ir gauti įvairias paslaugas – nėra diskriminuojantys ir neprieštarauja Konstitucijai.

„Konstitucijos 29 straipsnyje yra įtvirtinta nuostata, kad įstatymui, teismui ar pareigūnams visi asmenys yra lygūs, taip pat  Lygių galimybių įstatymo nuostatoms. Vyresnio amžiaus žmonės taip pat turi teisę dalyvauti visuomeniniame gyvenime ir naudotis socialine aplinka, jie turi teisę gyventi įprastą gyvenimą. Visi asmenys, nepriklausomai nuo amžiaus, privalo laikytis nustatytų karantino sąlygų, tuo pačiu asmenys privalo būti tinkamai informuoti, kaip elgtis ir būti sąmoningi. Tokie ribojimai asmenims gali neigiamai paveikti tos amžiaus grupės asmenų savijautą, savivertę, motyvaciją“, – sako Seimo narys J. Sabatauskas.

Seimo narys Lygių galimybių kontrolierės A. Skardžiuvienės prašo atlikti tyrimą dėl aukščiau išdėstytų aplinkybių ir informuoti apie priimtus sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amžius

Amžius portretas
Vyriausybė turi skatinti tuos verslininkus, kurie sudarys prioritetines sąlygas vyresnio amžiaus asmenų aptarnavimui, kad jie galėtų gyventi saugų ir pilnavertį gyvenimą. Sveikatos apsaugos ministro pareiga įspėti rizikos grupės gyventojus, o vyriausyvės pareiga rasti būdus ir priemones sudaryti tinkamas sąlygas vyresnio amžiaus žmonėms, turintiems lėtinius susirgimus, gauti medicinines paslaugas ir gyventi įprastą gyvenimą.

...

... portretas
O kas nagrinės klausimą dėl NEŽMONIŠKO pensijinio amžiaus prailginimo?..

pagal

pagal portretas
darvino desni visi kile is bezdzioniu tai ir bezdzioniauja pagal PSO soros programa kam sukt smegenis jei dar uz ju nenaudoima primokoma?...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių