Quantcast

A. Veryga apie draudžiamuosius užrašus vyresnio amžiaus žmonėms: tai skaldo visuomenę

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad užrašai prie įvairių parduotuvių ar kitų vietų įėjimų, jog vyresnio amžiaus žmonėms draudžiama įeiti į patalpą, yra neišmintingi.
 

 

„Aš nepritariu tiems užrašams, kuriuose yra rašoma, kad negalima įeiti ar jūs nepageidaujami. Ir tokio nurodymo tokius užrašus kabinti, kad negali įeiti tokio amžiaus asmenys, niekas nėra davęs. Tai yra tiesiog, manau, ne piktybiški, bet neapgalvoti ir nelabai išmintingi užrašai, kurie skaldo ir priešina visuomenę“, – Seime teigė A. Veryga.
 
Tai yra tiesiog, manau, ne piktybiški, bet neapgalvoti ir nelabai išmintingi užrašai.
 
Pasak ministro, rekomendacija nesilankyti vyresnio amžiaus žmonėms tam tikrose vietose yra paremta statistika. Iki 60 metų amžiaus susirgus COVID-19 infekcija ir pakliuvus į ligoninę, tikimybė mirti yra mažesnė nei 1 proc.
 
„Tik peržengus 60 metų ribą, ta tikimybė auga iš karto 3,5 karto, paskui auga iki 12 proc., 19 proc. ir taip toliau. Tai rekomendacija ir yra susijusi su šiais skaičiais. Tai nėra prievolė, prievarta, tai yra rekomendacija, kurios kiekvienas laikosi taip, kaip sugeba laikytis“, – sakė A. Veryga.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rekomenduoju

Rekomenduoju portretas
Nusiimkit kaukes lauke,senukai, ir patarimas visai nežiūrėti televizijos,ypač ŽINIŲ, geriau pavaikščiokit gryname ore ir be tos nereikalingos slegiančios kaukės

Patys

Patys portretas
Musa, patys rekia. Taigi, tai buvo nurodymas is vyriausybes tokia informacija pakabinti, o dabar teisinasi. Perskaite tokia informacija ja kitaip suprasti ir negalejai, tai diskriminacija.

Anonimas

Anonimas portretas
-60 metu mirtingumas maziau 1 proc. 60+ 3,5 kartu didesnis. Smegenis ijunkite rasinedami. Is kokiu saltiniu tokios nesamones.
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių