Quantcast

G. Nausėda: sankcionuojamų Baltarusijos atstovų sąrašas bus praplėstas

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos derinamas sankcionuojamų Baltarusijos atstovų sąrašas dar bus išplėstas. Tiesa, kada tai planuojama padaryti, kol kas neaišku.

„Tai yra teisinis dokumentas, mes turime būti tikslūs, preciziški. (...) Tai nėra baigtinis sąrašas. Priklausomai nuo aplinkybių, nuo to, ką mes matome pastarosiomis dienomis, kokie pareigūnai dalyvauja sprendimų priėmime, Konstitucinio Teismo nesenas sprendimas, kuris taip pat leidžia manyti, kad ši institucija, kuria Lietuvoje niekas neabejoja, deja, ten yra išnaudojama politiniais tikslais. Be jokios abejonės, į tai reikia reaguoti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Tikslios datos, kada bus praplėstas baltarusių, kuriems taikomos sankcijos, sąrašas, prezidentas kol kas pasakyti negalėjo.

„Kai priimsime sprendimą, tada ir pasakysime“, – pridūrė šalies vadovas.

Kai priimsime sprendimą, tada ir pasakysime.

Suklastoti rinkimai Baltarusijoje sukėlė protestų bangą, kuri neslūgsta iki šiol. Kilusius protestus valdžia malšino smurtu, keli žmonės žuvo, tūkstančiai buvo sulaikyti, pranešama apie kankinimus sulaikymo įstaigose. Į tai reaguodamos Baltijos valstybės paskelbė sankcijas 30 Baltarusijos režimo atstovų.

Savo ruožtu Aliaksandras Lukašenka, reaguodamas į Lietuvos ketinimus taikyti sankcijas, pagrasino, kad Minskas gali nukreipti baltarusiškus krovinius iš Klaipėdos jūrų uosto.

Tuo tarpu Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus trečiadienį per spaudos konferenciją Maskvoje pareiškė, kad Baltarusija patvirtino asimetrinį sankcijų prieš Baltijos šalis sąrašą. Anot ministro, Baltarusija gali priimti sprendimą taikyti sankcijas ir kitoms šalims, ne tik trims Baltijos valstybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ale

Ale portretas
Ar gali kas nors užtildyti šitą nulį,ką veikia patarejai,negi ne vieno nera normalaus,ar tik rūpi atbūti kadencijją ir pasipiarinti

Ne

Ne portretas
Nu iš viso nori savo žmones be kelniu palikti? Ar proto yra?

Hihi

Hihi portretas
PasEda_dEbilaS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių