Quantcast

A. Lukašenka rėžė: kodėl tokioje pažangioje šalyje kaip Lietuva neliko žmonių?

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį apkaltino Lietuvą, Lenkiją, Čekiją ir Ukrainą, esą jos kišasi į šalies vidaus reikalus, skatindamos opozicijos protestus.

Pasak A. Lukašenkos, padėčiai Baltarusijoje didžiulę įtaką daro užsienio kišimasis į šalies vidaus reikalus ir vadovavimas protesto akcijoms iš užsienio.  

„Tai daroma iš Lenkijos, Čekijos, Lietuvos bei Ukrainos, ir tai mus labiausiai neramina. Vakar girdėjote Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pareiškimą. Jis jau atvirai – o jis šiuo atžvilgiu yra labai santūrus, atsargus žmogus – pareiškė, kas vyksta pasienyje“, – kalbėjo A. Lukašenka, jį cituoja valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Jis pabrėžė, kad valdžia reaguoja „į bet kokius negatyvius gestus Baltarusijos atžvilgiu“. 

„Mums svarbiausia – neleisti Minske įplieksti kokio nors gaisro. Nes taip būna visuomet: prasideda sostinėje ir išplinta po visą šalį“, – kalbėjo jis.

A. Lukašenka taip pat paragino Lietuvą užuot kritikavus Baltarusijos valdžią užsiimti savo problemoms.  

„Lietuvos vadovybė dažnai kritikuoja Baltarusiją, teigdama, kad žlugo šalies ekonomika ir apskritai viskas blogai“, – kalbėjo jis. 

„Kodėl tokioje pažangioje, reformuotoje šalyje kaip Lietuva neliko žmonių? Mano nuomone, ten esama daugybės problemų, kurias reikia spręsti. Ir nereikia užsiimti problemomis pas kaimynus, kurie su tavimi gerai elgėsi ir tam tikra prasme maitino bei maitina, dirbdami uostuose ir t. t.“, – sakė jis.  

Nereikia užsiimti problemomis pas kaimynus, kurie su tavimi gerai elgėsi ir tam tikra prasme maitino bei maitina.

Lietuvos vyriausybė teigia, kad ji nesikiša į Baltarusijos vidaus reikalus, o tik rūpinasi opozicijos kandidatės Sviatlanos Cichanauskajos saugumu bei ragina tarptautinę bendruomenę reaguoti į žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje.

Baltarusijoje jau ketvirtą savaitę vyksta dideli protestai prieš A. Lukašenkos valdymą ir rinkimų klastojimą. Tris savaitgalius į demonstracijas Minske susirinkdavo po daugiau kaip 100 tūkst. baltarusių.

Pastarosiomis dienomis A. Lukašenkos režimui tvirtą paramą išsakė Rusijos valdžia. Ketvirtadienį vizito į Baltarusiją atvyko Rusijos premjeras Michailas Mišutinas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilma

Vilma portretas
Suprasčiau kišimąsi į kitos šalies reikalus, jeigu tikrai Lietuvoje rinkimai būtų nepriekaištingi, o po rinkimų gyvenimas gerėtų, o ne valdininkų kišenės pilnėtų.

as

as portretas
...... skaiciau knyga kryyyyyyyyzinio kubyyyyyyliaus kaip kubyyyyylius isvaike lietuva nepatiko net siurpas krecia skaitant ta knyga......

to hmm

to hmm portretas
Pasisakai už tau nepritariančių žmonių išnaikinimą? Skambi kaip Hiltleris apie komunistų išnaikinimą.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių