Quantcast

Žiemos pramogos: užšalę ežerai virto ledo čiuožyklomis

  • Teksto dydis:

Norvegijoje laikantis šalčiams, žiemos sporto entuziastai trina rankomis. Užšalę ežerai virto natūraliomis ledo čiuožyklomis.

Šeimininkas ir šuo šėlo ant ežero ledo, ant šio – galima. Net Bergeno savivaldybės ženklas skelbia: „ledu galima vaikščioti“.

„Traukiu tiesiai namo pasiimti pačiūžų – noriu mėgautis fantastišku ledu“, – sakė vyras.

„Ilgai laukėme, kada jau bus saugu, ir sužinojome, – nuo šiandien. Tad džiaugiamės, kad galime saugiai lipti ant ledo“, – džiaugėsi moteris.

Vienas svarbiausių ledo tvirtumo rodiklių – jo storis, turi būti virš 10 centimetrų, o sąlygos čiuožinėti net šaltoje Norvegijoje ant vandens telkinių pasitaiko ne taip ir dažnai.

„Čiuoždamas jauti, kad dirba raumenys, kurių paprastai kasdien neišjudini. Gyvename čia jau apie 40 metų, bet geros sąlygos čiuožinėti būna tik kas kelerius metus“, – pasakojo kitas vyras.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 


Specialistai vis dėlto pabrėžia: gerai įvertinti situaciją, laikytis rekomendacijų, ar ledas saugus, atsižvelgti ir orų permainas, netgi menkas.

„Temperatūros svyruos, bet visą savaitę laikysis šalti orai. Tačiau būtina gerai įvertinti situaciją ir laikytis ribojimų, jei tokių yra“, – įspėjo sinoptikė Maiken Sørdal Fosen.

O saugų ledą visą žiemą garantuoja dirbtinės ledo čiuožyklos.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių