Quantcast

Išsigydžius tris priklausomybes, žurnalistą A. Skačkauską užklupo vėžys: dar gerai išsisukau

Neeilinė istorija, kurią išgyveno buvęs žurnalistas Audrius Skačkauskas. Suvaldęs net tris priklausomybes, vyras susirgo vėžiu, o tuomet save realizavo turguje.

Žurnalistas iš Panevėžio A. Skačkauskas buvo priklausomas nuo narkotikų, lošimų ir alkoholio, bet šių demonų atsikratė. 50-mečio proga išgirdo dar vieną diagnozę – serga progresuojančiu prostatos vėžiu.

„Liga – nepagydoma, todėl buvo visko. Depresijos taip pat. Labai bijojau vaistų, kadangi turiu priklausomybes, galvojau, kad pradėsiu gerti ir užsėsiu, viskas“, – pasakojo A. Skačkauskas.

Vyras šiuo metu dirba Panevėžio turguje, kad išgyventų. Tai – vieta, kurioje daiktą galima įsigyti ir už vieną eurą. Galima džiaugtis, jeigu dienos uždarbis siekia aštuonis eurus, nes žiemą pavykdavo uždirbti vos eurą ar du per dieną.

„Pas mane kainų nėra, nes dirbu pagal nuotaiką ir pagal žmogų. Jei gera nuotaika, kainos krenta, jei bloga – kyla. Čia, aišku, humoras, bet yra tiesos“, – turgaus prekeivio gyvenimo užkulisius atskleidė A. Skačkauskas.

A. Skačkauskas – gerai Panevėžyje žinomas žmogus, buvęs žurnalistas. Prieš vienuolika metų jis atsisveikino su gausia priklausomybių puokšte, tačiau tuo pat metu – ir su žurnalisto darbu, nes ši profesija asocijavosi su žalingais įpročiais. A. Skačkauskas norėjo įsidarbinti taksistu, bet, deja, užklupo diabetas.

Tačiau, kai mirė jo žmonos mama, liko daug sendaikčių. Tuomet užsisuko turgaus ratas. Žurnalistikoje jam buvo ypač svarbus bendravimas, o turgus – geriausia bendravimo vieta.

Nepalūžti ir toliau eiti dirbti į turgų, kad ir koks uždarbis tą dieną bebūtų, jį įkvepia žmona Aušra. Pastarąją vyras įsimylėjęs nuo paauglystės, tačiau pora jiedu tapo tik po dviejų nesėkmingų Aušros santuokų.

Kai jiedu pradėjo artimai bendrauti, A. Skačkauskas vis dar vaikščiodavo su kvapeliu. Bet net ir tai Aušros neišgąsdino. „Aš jau žinojau visą jo istoriją, bet einu ir galvoju, kokį aš saugumo jausmą pajutau su juo pabendravusi. Ir tas saugumo jausmas mane lydi iki šiol“, – pasakojo moteris.

Morališkai aš nuskriaudžiau labai daug žmonių, todėl po dviejų-trijų dienų atėjo suvokimas, kad man nėra, ką kaltinti. Čia viskas taip ir turėjo baigtis.

O štai pačią ligą A. Skačkauskas pasakojo priėmęs kaip likimo bausmę. Kaip teigia pats, anksčiau jis gyveno labai linksmai, viskas sekėsi, netrūko ir pinigų. Tačiau dėl priklausomybių jis išdavė draugus, skolinosi ir melavo. Tad užklupus vėžiui, mintį, kad „dabar jau vėl galiu gerti“, jis greitai nuvijo šalin.

„Morališkai aš nuskriaudžiau labai daug žmonių, todėl po dviejų-trijų dienų atėjo suvokimas, kad man nėra, ką kaltinti. Čia viskas taip ir turėjo baigtis. Labai normali pabaiga. Čia aš dar gerai išsisukau“, – sakė jis.

Daugiau apie A. Skačkauską, jo išmoktas pamokas ir dabartinį gyvenimą –laidoje „TOP 3“ – pirmadieniais-ketvirtadieniais, 21 val., per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių