Quantcast

Vakaras su “katinais” — už 22 tūkstančius litų

Pramogų verslą jau apėmė šventinė karštligė: paskelbti grupių ir atlikėjų įkainiai muša ligšiolinius rekordus

Pramogų verslą jau apėmė šventinė karštligė: paskelbti grupių ir atlikėjų įkainiai muša ligšiolinius rekordus

Metų pabaigoje muzikinis gyvenimas sprogsta lyg bomba. Tačiau rengtis galingam sprogimui reikėtų pradėti jau dabar. Muzikinės agentūros paskelbė: gruodžio, sausio mėnesiais atlikėjų ir grupių honorarai išaugo bent du kartus.

Didžiausią apetitą demonstruoja neseniai susituokusi „katinų“ porelė. Už Naujųjų metų koncertą Violeta Riaubiškytė ir Vilius Tarasovas prašo 22 tūkst. litų. „Norime tiek, kiek esame verti. Tikrai sulauksime ne vieno užsakymo“, - Vilius Tarasovas leido suprasti, kad gerbėjai pasirengę pakloti ir didesnę sumelę.

„Šių metų šventiniai vakarėliai bus gerokai brangesni, - apskaičiavo „Aero muzikos“ vadybininkė Dovilė Rimšaitė. – Šou versle kalbama, kad visų atlikėjų vadybininkai sutarė kelti kainas, nors kai kurie honorarai nebeatrodo realūs.“

Užsidarė įrašų studijoje

Naujųjų išvakarėse, kai daugelis linksminasi ir atsipalaiduoja, muzikantai bei dainininkai neria į darbų sūkurį. Tuo metu atlikėjai pasijunta labai reikalingi ir gauna puikią galimybę uždirbti.

Grupės „69 danguje“ merginos kelias valandas per dieną praleidžia repeticijų salėje. Jos žino: jei esi populiarus, kartelė iškeliama labai aukštai. Vadybininkas Egmontas Bžeskas merginoms pranešė, kad šiemet klientai už jų pasirodymus mokės gerokai daugiau.

Karina Krysko nusišypsojo: „Reikėtų įrašyti bent kelias progines dainas.“ Tokią mintį palaikė ir kitos merginos. Po koncertų jos užsidaro įrašų studijoje. „Klausytojai laukia šiltų šventinių dainų“, - įsitikinusios merginos, kurių honorarai pastaruoju metu auga tarsi ant mielių.

Kol merginos repetuoja, jų prodiuseris bando atrinkti pelningus pasiūlymus. „69 danguje“ pasiekė piką, - vertino E.Bžeskas. – Mūsų muzika skamba ir radijo stotyse, ir televizijoje. Susirinkome svarbiausius apdovanojimus. Be to, pasikeitė ir merginos – išmoko dirbti su publika, tapo nuoširdesnės.“

Vadinasi, todėl ir kyla merginų grupės pasirodymų kaina? „Šou versle galioja paprasta rinkos taisyklė: paklausa diktuoja kainą, - sakė prodiuseris. – Be to, populiarumas yra proporcingas honorarų augimui.“

Dalijasi į šešias dalis

Brangiausiais Lietuvos atlikėjais tapę V.Riaubiškytė ir V.Tarasovas pagalvoja apie Kalėdas, nors prieš kelias savaites tai darė gerokai dažniau. Rugsėjo pabaigoje jie priėmė daug kam netikėtą sprendimą – už Naujųjų metų koncertą reikalauti 22 tūkstančių litų. Tokios sumos už vieną koncertą nėra gavęs joks šalies atlikėjas.

„Esame brangiausi? – nustebo V.Tarasovas. – Nežinau, kiek uždirba kiti, bet turime iš kažko gyventi. Nereikėtų stebėtis.“

Vakarėlių rengėjų neprajuokino milžiniškas honoraras. V.Tarasovas tvirtina, kad dėl Naujųjų metų koncerto jau sutarta: belieka sudėti parašus. „Nereikėtų pamiršti, kad rengiame gyvo garso koncertus. Be manęs ir Violetos, pasirodo dar keturi žmonės“, - Vilius sako, kad honorarą dalijasi į šešias dalis.

Pikas – po dviejų savaičių

„Muzikantų apetitas šiemet labai išaugęs, - stebisi D.Rimšaitė. – Tokių aukštų kainų dar nėra buvę.“ Užsakymų pikas – po dviejų savaičių, kai muzikantai pasirašys daugiausiai šventinių kontraktų.

D.Rimšaitė ir dabar rengia sutartis – kai kurios grupės itin populiarios. „Pavyzdžiui „69 danguje“ koncertus suplanavo visam gruodžiui. Liko vos kelios laisvos dienos“, - vadybininkė pastebi, kad vis dažniau renkasi ne užsakovas, o grupė.

Daugelis pageidauja LNK projektų „Kelias į žvaigždes“ dalyvių, bet kol kas jų koncertais rūpinasi LNK televizijos atstovai. Šou suteikiamą populiarumą gali išnaudoti tik projekto vadybininkas - Žas atlikėjas Marius Berenis. Už jo ir bičiulių kalėdinį šou teks pakloti pusseptinto tūkstančio litų.

Tapo išrankesni

Ar už įspūdingas sumas muzikantai pasirengę įvykdyti visus užsakovų reikalavimus? „Nereikėtų tikėtis kokių nors ypatingų staigmenų, - pataria muzikinių agentūrų atstovai. – Muzikantai tapo išrankesni, jie atidžiau renkasi koncertų vietas, kelia kitus reikalavimus.“

Muzikos įranga – svarbi kiekvieno koncerto dalis, o jos nuoma atsieis dar maždaug tris-penkis tūkstančius litų.

Specialius kalėdinės muzikos koncertus rengia vadinamieji koverių atlikėjai, bet ir jie neketina daryti jokių nuolaidų. Pavyzdžiui, Eurovizijos dalyviai „Julia & 4Fun“ apsisprendė: jie koncertuos už pusaštunto tūkstančio litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių