Quantcast

Už butelį viskio tapo žemvaldžiais

Ilgai klampoję per dirvoną verslininkas ir didžėjus Šarūnas Karalius bei barmenas Pavelas Liulys pagaliau rado po jiems priklausančią pėdą žemės Škotijos Ailos saloje. Savo teritoriją vyrai paženklino Lietuvos vėliavėlėmis.

Bėgdavo nuo inspektorių

Žinomas didžėjus, dabar verslininkas Š.Karalius su barmenu P.Liuliu neseniai lankėsi 239 kvadratinių metrų ploto Škotijos Ailos saloje, kurioje yra net aštuonios garsaus viskio varyklos.

Po dviejų valandų kelionės keltu iš žemyno į salą, kurioje gyvena apie pusketvirto tūkstančio gyventojų, lietuviai pateko į kasmetį viskio ir muzikos festivalį. Atokią, nuostabia laukine gamta žavinčią Ailos salą labai pamėgo vokiečiai, skandinavai.

Garsios viskio varyklos, kurias aplankė Šarūnas ir Pavelas, nuo senų laikų įsikūrusios mažose įlankose.

"Senovėje tai buvo patogus kelias gėrimui vandeniu transportuoti, – šyptelėjo Šarūnas. – Be to, buvo lengva pabėgti nuo mokesčių inspektorių, nes tuomet varyklos buvo nelegalios."

Gyveno pas jūreivį

Lietuviai išsinuomojo kambarį pas buvusį jūreivį, dabar Ailos pakrančių gelbėjimo tarnybos aktyvistą, kuris organizuoja neįprastas labdaringas akcijas ir taip renka lėšas tarnybai.

Kartą jūreivis vietinių varyklų dovanotą viskį sumaišė ir supilstė į 200 butelių. Juos pardavęs kolekcininkams škotas gavo apie 20 tūkst. svarų sterlingų (apie 84 tūkst. litų).

Kitais metais jūreivis nuplaukė į Šiaurės Airijos viskio varyklą. Už viskio mišinį, supilstytą į butelius, gavo apie 40 tūkst. svarų sterlingų.

Šarūnui ir Pavelui atvykus į salą, škotas neseniai buvo surengęs dar vieną neįprastą akciją: šįkart jis rideno po salą 600 litrų viskio statinę. Rideno nuo vienos varyklos iki kitos. Kiekvienoje jam įpildavo apie 10–20 litrų gėrimo.

Po pusantros paros trukusios akcijos jūreivis buvo vos gyvas, tačiau patenkintas, kad vėl surinks pinigų pakrančių gelbėjimo tarnybai. Aukcione už parduotą tokio mišinio butelį galima gauti nuo kelių šimtų iki 3000–4000 svarų sterlingų ar net daugiau.

Suplevėsavo Lietuvos vėliavos

Ailos saloje savo pėdsaką paliko ir turistai iš Lietuvos. Pirkę po butelį "Laphroaig", jie gavo po pėdą žemės netoli varyklos.

"Nors ir privalėjome savo žemę už taurelę viskio išnuomoti viskio varyklai, oficialiai gavome dokumentą su unikaliu kodu, GPS parodymais, kad dvi pėdos žemės priklauso mums", – juokėsi žinomas didžėjus.

Gavę dokumentus, naujieji Škotijos žemvaldžiai klampojo per dirvoną, kad patektų į savo teritoriją. Kai kur jau plevėsavo įvairių šalių vėliavėlės. Netrukus dvi Lietuvos trispalvės įsmigo į dirvožemį prie "Laphroaig" varyklos Ailos saloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių