Quantcast

Ministerija ieško Kino centro vadovo

Kultūros ministerija paskelbė konkursą eiti Lietuvos kino centro direktoriaus pareigas.

Ministerija trečiadienį pranešė, kad pretendentų dokumentai priimami iki birželio 12 dienos.

Naujai įsteigtas Kino centras, numatoma, rengs kino projektų konkursus valstybiniam finansavimui gauti, konsultuos filmų gamintojus, skirs valstybinį finansavimą kino projektams, kontroliuos, kaip naudojamas lėšos, sudarys bendrą kino srities informacijos ir statistikos duomenų bazę, skleis informaciją apie Lietuvos kiną, tvarkys Filmų registrą, suteiks filmų indeksus pagal žiūrovų amžiaus cenzą, skatins užsienio investicijas į Lietuvos kiną ir kita.

Pasak ministerijos, Kino centro direktoriaus pareigybė reikalinga vykdyti valstybės kino politiką ir skatinti Lietuvos kino srities vystymąsi ir konkurencingumą.

Kino centro įkūrimas numatytas Kino įstatymo pakeitimo įstatyme. Kino centro direktorius bus valstybės tarnautojas, pavaldus kultūros ministrui.

Kino centro vadovas turi turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą socialinių ar humanitarinių mokslų srities išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), ne mažesnę nei penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį, iš kurių ne mažesnę kaip trejų metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros srityje. Jis, be kita ko, turi mokėti vertinti esamą kultūros ir meno aplinką, prognozuoti kino rinkos raidos perspektyvas.

Balandį Vyriausybei tvirtinant Kino centro steigimą, kultūros ministras Arūnas Gelūnas pažymėjo, kad „tokios įstaigos Lietuva laukė jau turbūt keliolika metų, tai yra paskutinė šalis Europos Sąjungoje, kuri įsisteigs tokį centrą“.

Ministerija šiemet Kino centrui ketina skirti 500 tūkst. litų, planuojama, kad įstaigoje turėtų būti įsteigta 15 pareigybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių