Quantcast

Kauno lėlininkų paskutinė sezono premjera – brolių Grimų pasaka

Šį šeštadienį, balandžio 27 d., Kauno valstybinis lėlių teatras kviečia vaikus ir tėvelius į paskutinę sezono premjerą – lėlių spektaklį „Snieguolė ir septyni nykštukai“.

Šio spektaklio režisierius ir pjesės autorius – lietuvių režisierius Olegas Žiugžda, gyvenantis Baltarusijoje. Jis yra Gardino lėlių teatro vadovas, taip pat Rytų Europos teatruose jau tris dešimtmečius sėkmingai besidarbuojantis įvairių lėlių teatro žanrų spektaklių statytojas.

Režisierius yra užsirekomendavęs kaip spektaklių tiek vaikams, ties suaugusiems kūrėjas, išradingas klasikinių literatūros kūrinių interpretatorius. Jo lėlių teatro spektaklis „Vyšnių sodas“ pagal A.Čechovo pjesę, pastatytas 2009 m. Rusijoje, buvo nominuotas garbingam „Auksinės kaukės“ apdovanojimui. Pernai sukurtas jo lėlių teatro spektaklis pagal Piotro Čaikovskio operą „Pikų dama“ pelnė keturis Baltarusijos Nacionalinės teatro premijos apdovanojimus. O prieš pat atvykdamas į Lietuvą O. Žiugžda Riazanėje (Rusija) pastatė lėlių teatro spektaklį pagal Fiodoro Dostojevskio romaną „Nusikaltimas ir bausmė“.

Su Kauno valstybiniu lėlių teatru O. Žiugžda bendradarbiauja nuo 2000 metų, 'Snieguolė ir septyni nykštukai" bus devintas čia jo pastatytas spektaklis.

„Šįsyk sumaniau pastatyti spektaklį pagal populiarią brolių Grimų pasaką, kuriame nebūtų dabar tokių madingų gotikinių, siaubo“ elementų, jo nuotaika šviesi ir šventiška", – aiškina režisierius.

Spektaklyje vaidina aktoriai Mindaugas Ancevičius, Rasa Bartninkaitė, Liucija Zorubaitė, Remigijus Endriukaitis, Jolita Ross, Laima Rupšytė.

Po šios premjeros Kauno valstybinis lėlių teatras užbaigs sezoną gegužės 18 dieną tradicine švente „Šypsosi lėlės ir vaikai“ bei Tarptautiniu lėlių teatrų festivaliu, kurie bus skirti šio teatro 55-ajai gyvavimo ir sėkmingos veiklos sukakčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių