Quantcast

Kaune – muzikinės komedijos „6 rue Chantereine“ premjera

Balandžio 28  d. 17 val. mėgėjų frankofonų teatras CLEF kviečia į savo naujo spektaklio premjerą Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Ši trupė vienija įvairaus amžiaus bei profesijų prancūzų kalbos mylėtojus, kurių bendras tiklas yra, dalyvaujant įvairiuose renginiuose, geriau pažinti prancūzų kultūrą, kalbą, literatūrą. Trupėje vaidina ne tik lietuviai, bet ir prancūzai aktoriai mėgėjai, kurie džiaugiasi galėdami būti scenoje.

Kartu su režisiere Karolina Masiulyte-Paliuliene, CLEF trupė pristato muzikinę komediją 6 rue Chantereine’’, kuri žiūrovą nukelia į paryžietiško daugiabučio gyvenimą.

Spektaklis – prancūzų kalba, su vertimu į lietuvių kalbą. Bilietus platina bilietupasaulis.lt.

Lietuvos frankofonų klubas CLEF įkurtas 2002 metų rudenį, šiuo metu vienija daug įvairaus amžiaus ir profesijų prancūzakalbių žmonių. CLEF organizuoja įvairius renginius ir projektus, bendradarbiauja su Prancūzijos ambasada, Prancūzijos Institutu, Lietuvos ir užsienio universitetais bei kitomis organizacijomis.

CLEF trupė 2010 metų birželį pristatė pirmąjį spektaklį prancūzų kalba Madame KA”. Tai moderni absurdo komedija pagal Noëlle Renaude knygą „Žiemos fikcija Madam Ka”. Čia žiūrovai buvo kviečiami įžengti į Madame Ka įsivaizduojamą pasaulį, kuriame susilieja realybė su vaizduote.

Antrojo spektaklio “Ça, c’est Paris!” premjera dienos šviesą išvydo 2011 m. birželį. Šios pjesės dėka žiūrovai nukeliauja į romantiškąjį Paryžių, kur kavinėje nuo pat ryto verda gyvenimas: kavos kvapas persipina su flirto nuojautom, užklydęs naujas lankytojas iškart tampa savas, čia plėšomi ir perrašomi prisipažinimai meilėje, chaosą kelia kabareto šokėjai, anglai nesupranta prancūzų, vyrai nesupranta moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių