Quantcast

Baltarusijos pasienyje įkliuvo dar 20 migrantų – daugiausia rusai ir tadžikai

  • Teksto dydis:

Šeštadienio naktį Lazdijų rajone Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai sulaikė 20 iš Baltarusijos sieną pažeidusių neteisėtų migrantų.

VSAT praneša, kad tyrimo metu patikslinta ir pirminė informacija dėl sulaikytųjų pilietybių. Dabar turimais duomenimis, 11-a iš 20-ies sulaikytųjų yra Rusijos piliečiai, 4 – Tadžikijos, 2 – Egipto, 1 – Irako, likusiųjų pilietybės dar nustatinėjamos.

Visi jie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Iš Baltarusijos neteisėtai sieną perėjusią asmenų grupę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos patruliai sulaikė šeštadienį apie 2 val. nakties ties Lazdijų savivaldybės Pertako kaimu. Ši vieta yra Pertako miške, sulaikyme dalyvavo ir VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi.

Iš viso buvo sulaikyta 20 asmenų. Dauguma jų turėjo asmens tapatybės dokumentus. Šeštadienį ryte Kapčiamiesčio užkardoje pasieniečiai vykdė sulaikytųjų apklausas. Jiems bus atliekami testai dėl COVD-19.

Įvykis tiriamas, jo aplinkybės tikslinamos.

Pastaruoju metu padaugėjus atvejų, kai į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai bando patekti migrantai, kontroliuoti sieną su Baltarusija pasieniečiams padeda papildomos pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos ir Šaulių sąjungos. Čia taip pat komandiruoti VSAT pareigūnai iš kitų padalinių bei skiriami papildomi techniniai resursai. VSAT ėmėsi ir kitų priemonių sienos su Baltarusija apsaugai stiprinti.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti apie 270 neteisėtų migrantų, daugiausiai Irako piliečiai. Šis skaičius yra daugiau kaip 3 kartus didesnis nei buvo per visus 2020-uosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel Batka turi saugoti fasistiniu labusu sienas. Turi varyti tukstanciais taip kaip Turkija. Kuo daugiau pabegeliu JevroPiderSojuze tuo daugiau demokratijos ir geroves baudziauninkams. Ir sviesa ir tiesa fasistus telydi.

Jonui

Jonui portretas
ar esi kada sikna nuo sofos pakėles ir bent su vienu iš tu migrantu pakalbėjes ar jį mates gyvai? Ar tau neateina i krame kad anie yra patys paprasčiausi valkatos nenorintys sunkaus darbo savo šalyje ir svajojantys apie įsivaizduojamas Europos gėrybes?Tadžikai iki šiol neišsikrapšto iš suirutės ir užsėdusio ant sprando diktatoriaus jungo atnešto jiems po perestroikos perversmo.Na o rusas jeigu jis darbštus ir gabus visada sugebės uždirbti pradinę sumą kad išvažiuot tiesiai iš savo šalies o ne trenktis į mūsų kumetyną.(pas rusus išvažiavimas užsienin legalus..), kuriame tikrai nieko daugiau neuždirbsi.Taip ir grūda mums Batka suklaidintus ar paruoštus žvalgybai žmogus

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Bėga žmonės , kuriems šuniškas gyvenimas nusibodęs, o komentuoja raudonojo konclagerio šunys.Vienas komentatorius , mano vardu dangstosi , bet greitai ir nuotrauką jo įdėsiu.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių