Quantcast

Plūstant migrantams pasieniečiams patruliuoti Baltarusijos pasienyje padės ir šauliai

Pasieniečiams patruliuoti pasienyje su Baltarusija, siekiant suvaldyti nelegaliai sieną kertančių žmonių srautus, nuo šio savaitgalio padeda kelios dešimtys Šaulių sąjungos narių.

„Kol kas, kiek šaulių iš viso padės pasieniečiams dirbti prie sienos su Baltarusija, nėra aišku, tačiau jau šį savaitgalį bus išsiunčiamos kelios dešimtys šaulių“, – BNS sakė Šaulių sąjungos atstovas spaudai Mantas Petryla.

Jo teigimu, šauliai yra gavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) prašymą skirti bent po aštuonis žmones į Vilniaus pasienio rinktinės Pūškų ir Adutiškio pasienio užkardas bei Varėnos pasienio rinktinės Kabelių ir Kapčiamiesčio pasienio užkardas.

„Šauliai pagalbos metu padės valstybės sienos apsaugai užtikrinti tvarką. Šauliai vykdys visus pasieniečių nurodymus, vykdys patrulio ir užkardos sargybinio funkcijas. Pagrinde visa šaulių funkcija bus pagalbinė, o šauliai savavališkų veiklų nesiims“, – teigė šaulių atstovas.

Šauliai vykdys visus pasieniečių nurodymus, vykdys patrulio ir užkardos sargybinio funkcijas.

Anot jo, šauliai pagalbą teiks birželio 4-6, 11-13, 18-20 ir 25-27 dienomis, šiuo laikotarpiu planuojama skirti šaulius ir darbo dienomis, tačiau jų skaičius bus mažesnis.

VSAT atstovas spaudai Giedrius Mišutis informavo BNS, kad šiuo metu pasieniečiams padeda ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, o į sudėtingiausius pasienio ruožus skirtos ir dar bus didinamos pasieniečių pajėgos iš kitų padalinių.

Lietuvos politikai ir pareigūnai šią savaitę paskelbė apie 2021 metais šoktelėjusį nelegalios migracijos iš Baltarusijos mastą. Jis įtaria, kad Baltarusijos pareigūnai prisideda prie organizuoto migrantų gabenimo srauto.

Daugelis šiemet nelegaliai kertančiųjų Lietuvos sieną iš Baltarusijos yra Irako piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ano

ano portretas
varot visus valkaas velniop ir nemalkit politsudo nes viskas atsimusa ant MM peciu gal vakarai kazkam is jusu pamokejo tai bepigu su zmonemis skaitytis ir gal uzteks tu politzaidimu kurie naikina tauta o jos saskaita gelbedami valkatas nuo ju niekingu darbu atsakomybes kuri priklauso kitai saliai ir nereikia mulkint visu nes likot patys d idziausi mulkiai ir politbes tuburiai amebos?...

Anonimas

Anonimas portretas
ir dar visiems Lietuviams! nekalbekit su jais rusiskai! kalbekit lietuviskai! lai mokinasi lietuviu kalbos!

Anonimas

Anonimas portretas
visu pirma reikia istatymus pareguliuoti,imigrantus i darba priimt tik tuos kurie laisvai kalba lietuviskai ir yra islaike lietuviu kalbos egzaminus, pasalpas moket tik tiems kurie gyveno ir dirbo legaliai lt ne maziau triju metu, tik taip jais atsikratysit,nes kitu atveju uzplus kaip graikija,italija ir kt salis
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių