Quantcast

Žemės dienos akcijos atgarsiai – ir Klaipėdoje

Paskutinįjį kovo šeštadienį uostamiestyje simboliškai paminėta Žemės diena – valandai užgeso dalis Danės krantinės žibintų, užtemo ir  M.Mažvydo alėjos apšvietimas.

20.30 vietos laiku visoje planetoje viso pasaulio žmonės, verslo organizacijos ir vyriausybės buvo pakviesti vienai valandai išjungti šviesas ir leisti Žemei atsikvėpti. Tokia akcija surengta aštuntus metus iš eilės.

Klaipėda prie šios akcijos prisidėjo ne pirmą kartą ir ne pirmą kartą ji buvo tik simbolinė. Šį kartą užgeso tik viena danės krantinės pusė nuo bendrovės „Klaipėdos energija“ iki Biržos tilto. Šviesų jūroje šių žibintų užtemimas buvo menkai tepastebimas.

Klaipėdiečiai galėjo labiau pajusti Žemės dienos akciją vaikštinėdami M.Mažvydo alėja. Čia išjungus žibintus buvo tikrai tamsu. Tačiau butuose ir namuose žmonės neskubėjo išjungti elektros prietaisų.

2007 m. Sidnėjuje pirmą kartą 2,2 milijonai žmonių išjungė šviesas, taip pasisakydami prieš klimato kaitą. Vėliau ši aplinkos apsaugos kampanija tapo globalia, o 2010 m. jau buvo išplitusi 128 valstybėse ir teritorijose.


Šiame straipsnyje: Klaipėdažemės dienaelektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių