Quantcast

Uostamiesčio paplūdimių smėlyje – aštrios šiukšlės

Nors prieš vasaros sezoną uostamiesčio paplūdimius bandyta valyti mechanizuotai, juose vėl pilna smulkių šiukšlių. Tarp jų – ir didžiausių stiklų, į kuriuos poilsiautojai gali stipriai susižaloti kojas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad Pirmosios ir Antrosios Melnragės, Girulių paplūdimių smėlis prieš sezoną buvo valyti specialia mašina, tačiau didelio rezultato nesulaukta.

„Išvalai, o Pirmosios Melnragės paplūdimyje vėl pilna žabų liekanų. Žmonės vaikšto, smėlis juda ir jie vėl išlenda. Kažkas nepagalvojo prieš kelerius metus juos užversdamas smėliu“, – tvirtino direktorius.

Pasak L.Dūdos, mechanizuoto paplūdimių valymo paslauga nepigi, o rezultato nėra arba jis labai trumpalaikis.

„Jei pliaže mėtosi stiklų, juos prižiūrėtojai turi surinkti rankomis. Be to, niekas kitas neprišiukšlina paplūdimiuose, kaip tie patys žmonės. Paskui vieni piktinasi, kad yra šiukšlių, o kiti yra abejingi. Reikėtų kultūringiau elgtis. Ypač naktimis paplūdimiuose šėlstančiam jaunimui“, – teigė direktorius.

Pasak įmonės, prižiūrinčios Melnragės ir Girulių paplūdimius, Klaipėdos regiono vadovo Antano Gudelio, nėra paprasta mechanizuotai išvalyti paplūdimių smėlį.

„Jūra nestovi vietoje. Pakyla audra ir vėl krante pilna šiukšlių. Čia ne žolė, kad nušienavai ir tik po poros savaičių vėl reikia kartoti“, – dėstė vadovas.

Mechanizuotai valant paplūdimius, daugiausia buvo surinkta įvairių šakelių, švendrių likučių. Nuorūkų mašina nesurinko, nes jos per smulkios.

„Domėjomės, kaip Neringa valo pliažus. Jie turi mašiną. Tačiau ten taip pat nelabai sekasi. Ten pliažai kitokie. Daug švaresni. Ir žmonės ten kultūringiau elgiasi. Pas mus išvalai kopas, o po savaitgalio jos vėl pilnos šiukšlių. Atrodo, kad žmonės paskutinį kartą atėjo į pliažą ir daugiau čia nebesirodys“, – apgailestavo vadovas.

A.Gudelio teigimu, technika, kuria dirbama, yra sena: „Naujos neturime. Nežinau, ar yra tokios. Niekas pliažų taip Europoje nebevalo“.

Vadovas pabrėžė, kad darbuotojai kiek gali surenka ne tik stambias, bet ir smulkias šiukšles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Teko ilsetis ne viename melynos veliavos papludimy uzsienyje. Ten nera tokiu problemu. Kiekviena ankstu ryta per pleza pravaziuoja traktorius su smulkiomis akeciomis. Sugrebia tas siuksles ir ju nebelieka.. Bet tai daroma kiekviena ryta, o ne tada kada europa duoda pinigu, ar traktoristas issiblaivo...

Pritariu

Pritariu  portretas
Pritariu ponui Pranciškui Šliužui. Smetoninėje Lietuvoje buvo draudimas žemės ūkio paskirties sklypus supirkinėti žydams. Dėl labai paprastos priežasties, supirktuose sklypuose vešėjo piktžolės, nes žemė tapdavo spekuliacijos objektu. Lietuviui, kurių didžioji dalis" nuo žagrės" tai buvo labai skaudu stebėti. Netgi smetoniniais laikais buvo padaryti pakeitimai šioje srityje, o mes spjaunam į viską. Kur garantijos, kad neatsitiks kažkas panašaus. Užsieniečiui nusispjauti į vietinius ir aplinkosaugą. Matėmė pavyzdžius su danų kiaulininkais.

Albonis is Baltimores

Albonis is Baltimores portretas
o pas mus JAV,tai Atlanto pakrante valo kas antra diea,o ir tai siuksliu is vandenyno atsiranda,o pas jus buduliskm kraste tai ir kasdien nepakenktu,nes siuksliu deziu nestatot ,tualetu near tai ir zmones elgiasi kaip dziunglese-krumuose tustinasi,juroj slapinasi,o nuorukas ir popierius I smeli uzkasa
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių