Quantcast

Po pertraukos į uostamiestį sugrįžta „Europiada“

Šią vasarą, liepos 13–17 d., po kelių metų pertraukos į uostamiestį sugrįš didžiausia tautinių kultūrų šventė Europoje – „Europiada“.

Į 57-ąjį kartą organizuojamą renginį planuoja atvykti svečiai iš 180-ties Europos regionų, dalyvaus per 5 tūkst. žmonių. Per šokį, dainą ir muziką kolektyvai klaipėdiečiams pristatys savo tradicijas bei kultūrą.

Itin didelio dėmesio sulauks ir karą išgyvenanti Ukraina bei jos žmonės. Šis klausimas greitu metu bus diskutuojamas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Astos Dirgėlienės, rodyti palaikymą Ukrainai – būtinybė.

„Negalime šio klausimo pamiršti. Tai labai aktualu. Tikrai visi nerimauja. Buvęs Tarptautinio „Europiados“ komiteto prezidentas Bruno Petersas viso komiteto nariams yra išsiuntęs savo nuogąstavimą ir nepritarimą karui. Šis žmogus labai giliai išgyvena esamą situaciją Ukrainoje. Jo prašymas – skirti didelį dėmesį ukrainiečiams, parodyti visai Europai ir pasauliui, kad esame tik už juos, juos palaikome ir linkime, kad ukrainiečiai laimėtų“, – sakė A.Dirgėlienė.

„Europiada“ organizuojama nuo 1964 m., pirmą kartą buvo surengta Belgijoje, Antverpene.

Klaipėdoje festivalis vyko prieš 13 metų. Suplanuotas jis buvo 2020 m. ir 2021 m., tačiau dėl pandemijos atšauktas ir perkeltas į šią vasarą.

„Trečias kartas nemeluoja. Nors šios dienos įvykiai, geopolitinė situacija įneša tam tikros baimės. Trečiadienį „Europiados“ asamblėjos vykdomojo komiteto nariai įvertino, kad šventė visgi turėtų įvykti ir vienas iš jos akcentų būtų solidarizacija ir palaikymas Ukrainai. Su tarptautinio komiteto nariais peržiūrėsime visas mokyklas, kuriose būtų apgyvendinti „Europiados“ dalyviai. Taip pat įvertinsime pasirodymams gatvėse vietas, išskirsime ypatingas zonas kaip buvo 2009-aisiais. Prieš tai turėjome 23 mokyklas, dabar 20 proc. padidinome, kad turėtume daugiau erdvės ir suvaldytume srautus, nes bet kokiu atveju rekomendacijų turėtume laikytis. Turime ir nuostabų projektų vadovą Robertą Petraitį. Labai tikimės, kad asamblėja įvertins mūsų jau atliktus veiksmus. Mano akimis, mes esame pasiruošę“, – tikino A.Dirgėlienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kurjau ne

Kurjau ne portretas
Ir pirmi eilėj plačiamordės ir tinginiai negabus parazitai nevalos I

Anonimas

Anonimas portretas
Jazai jausenau isekvepe,.laikas uzbsigti gryztant prie istaku I kurpiu kavine

mano manymu

mano manymu portretas
kol kas pats geriausias... antras - dziazai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių