Quantcast

Tituluota sportininkė ir trenerė D. Mačiūtė: ateik ir pamatysi

Diana Mačiūtė – dienraščio „Klaipėda“ skaitytojų valia tapusi šiųmete Metų klaipėdiete, miestiečių įvertinta už aukštus savo pačios ir savo mokinių pasiekimus, neseniai grįžo iš vienų svarbiausių planetos varžybų Japonijoje – kiokušin karatė pasaulio čempionato, kur su savo mokiniu Matu Sasnausku pasidalijo aukštas vietas.

Išsipildė gyvenimo svajonė

„Kas ketverius metus Tokijuje vyksta absoliutaus svorio kategorijos čempionatai. Ir pirmąkart istorijoje atsirado rungtis KATA – technikos demonstravimas – „kova su šešėliu“. Anksčiau ši rungtis buvo tik Europos lygio varžybose. Iki šiol šios rungties Japonijoje rengiamose pasaulinėse varžybose nebūdavo, o šiemet atsirado“, – džiaugėsi D. Mačiūtė.

Klaipėdietė – sportuojanti trenerė, kuriai atsirado galimybė dalyvauti svajonių varžybose, pirmąkart tokiame renginyje.

Pasirengimas varžyboms vyko pusmetį ir buvo labai rimtas, pasak sportininkės, daug padėjo federacija, buvo surengtos dvi sporto stovyklos užsienyje.

„Ypatingų laurų nesitikėjome, nes šiose varžybose dalyvavome pirmą kartą. Padarėme, ką galėjome. Dalyvavo 30 sportininkų iš 16 pasaulio šalių. Tarp šio sporto elito užimti 5–8 vietas buvo ne taip paprasta. Tik kai grįžome iš varžybų, suvokėme, ką mums reiškė pabuvoti svajonių šalyje, ant svajonių tatamio, tarp aukščiausio lygio sportininkų. Tik dabar imame suvokti, kokią gyvenimo progą išnaudojome ir kokią dovaną ten dalyvauti gavome“, – kalbėjo D. Mačiūtė.

Pasiekimas: pirmą kartą sporto klubo „Okinava“ istorijoje klaipėdiečiai D. Mačiūtė bei M. Sasnauskas dalyvavo pasaulio kiokušin karatė KATA čempionate Japonijoje ir iškovojo 5–8 vietas. / D. Mačiūtės asmeninio archyvo nuotr.

Labai geras jausmas

Tuo metu, kai ant tatamio Japonijoje turėjo pasirodyti D. Mačiūtė ir M. Sasnauskas, Klaipėdoje į klubo salę trečią valandą nakties tiesioginės transliacijos stebėti rinkosi jos mokiniai – iš Palangos ir Klaipėdos, maži ir dideli.

„Kaip pasakojo, sugulę ant grindų, apsigobę pledais, jie įsijungė milžinišką ekraną ir laukė mūsų pasirodymo. Žinojau, kad mokiniai ketina stebėti varžybas, jaučiau jų buvimą kitoje žemės rutulio pusėje, tai buvo labai stiprus emocinis palaikymas. Buvo labai geras jausmas“, – pasakojo D. Mačiūtė.

Tapo gyvenimo filosofija

Nuo metų pradžios Lietuvos rinktinėje startavo trys Dianos treniruojamo klubo mokinių komandos, devyni mokiniai dalyvavo Europos čempionate.

Žinojau, kad mokiniai ketina stebėti varžybas, jaučiau jų buvimą kitoje žemės rutulio pusėje, tai buvo labai stiprus emocinis palaikymas.

„Tai toks pasiekimas, kad baugu girtis, man labai smagu, jog pavyko paruošti tokį didelį būrį sportininkų. Jie tokie vieningi, motyvuoti, stiprūs, teisingame kelyje. Džiaugsmas labai didelis, kad jaunimas nesišlaisto nežinia kur, o važiuoja į Europą, atstovauja Lietuvai, laimi prizines vietas. Visi jie papuolė į finalą, visi grįžome su prizais ir laimingi. Ir ateinančiais metais norime tą patį pakartoti“, – kalbėjo D. Mačiūtė.

Pati Diana sportuoja jau ne vieną dešimtmetį, užaugino nemažai trenerių, daugybė jos buvusių mokinių, kurie po studijų grįžta į Klaipėdą, grįžta sportuoti į tą patį klubą.

„Koks pats jauniausias mano sportininkas? Trejų metukų, o vyriausiam – 63-eji. Amžius čia neaktualus, nesvarbu 3-eji ar 63-eji. Mūsų filosofija – būti savo bendruomenėje ir tobulinti savo kūną. O skeptikui, kuris klaustų, ką gali trejų metų vaikas tokiame sporte, galiu atsakyti tik viena – ateik ir pamatysi“, – nedaugžodžiavo tituluota sportininkė ir trenerė D. Mačiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne ūgis o smūgis

Ne ūgis o smūgis portretas
Ne milžinišku ekranu reik o pergaliu

Anonimas

Anonimas portretas
Tokia jauna o jau močiutė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių